Чао, Раниери!


Н. Гавазов

Чао, Раниери!

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Емилио Морганти


В събота ще се състои първия голям мач в Серия А - триумфиращия Интер ще бъде гост на своя най-голям съперник от миналия сезон - столичния Рома. Независимо от това, че отборите в момента заемат диаметрално противоположни места в таблицата за класиране, не можем да твърдим, че срещата ще е банална.


Още в средата на седмицата главоболията се струпаха върху Рома и след равенствата с Чезена и Болоня и фрапантната загуба от Каляри, последва 1:2 при гостуването на Бреша. От миналогодишния кандидат за титла и помен не е останало, а старши треньора Клаудио Раниери е подложен на натиск, след като след четири изиграни кръга не може да говорим за „вълците", че са кандидати за Скудетото. Всичко друго, но явно с тази мечта е свършено и то още преди октомври - осем точки разлика в полза на „нерадзурите" , а те могат да станат и 11, ако гостите си тръгнат с победа!

Истината е, че римляните се намират в състояние близо до кома. Предпоследно място и само две точки, пезидентът Росела Сенси се нахвърли върху съдиите, обвинявайки ги във всички смъртни грехове, Раниери пък се старае да представя добро лице на една лоша игра и с всички сили дава вид, че контролира нещата, а лидера на отбора Франческо Тоти на практика се обяви срещу своя наставник! Ситуация до болка позната като за всеки южняшки отбор - или всичко е добре или всичко е лошо. Никакви компромиси! Но въпреки това, точно южняшка Рома е най-опасна за съперника си в такава ситуация и всичко може да се обърне с главата надолу в последния момент.

Интер, на когото мнозина предричаха тежки ситуации, в момента преживява отново добри времена. В началото се изказаха съмнения как Бенитес ще се справи с горещия стол на Моуриньо и дали е достоен да го заеме, но ситуацията в момента е отлична. Всички са наясно, че на играчите е необходимо време за да свикнат с изискванията на новия си треньор, а на треньора - време за адаптация, но относително благоприятния календар и успешните мачове донесоха на шампиона увереност, че миналия сезон не е само сладък сън. Всичко е истина - Интер е един от най-силните отбори в света. Към това свикнаха и играчите. А значи, че в трудните моменти футболистите могат да се мобилизират, да играят тежки мачове с класа и да се възползват от психологията на победители. И ето - „нерадзурите" се намират отново на обичайното си място в класирането. Скептиците веднага ще кажат, че по пътя си не срещнаха силен съперник. И са прави. Ето, че насреща е Рома - отбора, който източи много кръв в миналия сезон, накара Моуриньо да се поти до последно, а сега предстои да разберем веднъж завинаги кой най-добрия отбор в Италия.

Рома е без Тадей, Кастелини и Жулио Серджио. В последния момент бе вдигнат на крака Рийзе, който със сигурност ще заеме мястото си на ляв бек. Мексес е наказан заради червения си картон. По този начин Раниери ще използва услугите на Касети на десния фланг на защитата, а в средата на ариегарда ще се разположат Бурдисо и Жуан. Схемата на игра ще е 4-3-1-2, която все още не е донесла полза на „вълците", но истината е, че липсва най-голямото оръжие на отбора с което бяха помитани противниците от миналия сезон- свободните пространства около изнесената напред тройка. Вероятен състав: Лобонт; Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе; Перота, Писаро, Де Роси; Менес; Бориело, Тоти


Тиаго Мота, Занети, Самуел, Матраци, Ривас и Орландони отпаднаха от групата на Интер. Така в центъра на защита ще видим двойката Лусио - Кордоба, а по фланговете и обичайните заподозрени Киву и Майкон. Бенитес не робува на модата и ще използва схема 4-2-3-1 с Милито на върха на атаката. Снайдер се очаква да е в средата, а компания ще му правят Ето'о и Пандев. Някой ще каже, че испанския специалист идва за равенство, след като насища средата с петима футболисти. При получаване на топката обаче, триото зад Милито едва ли ще мисли как да се отбранява. По-скоро това трябва да правят защитниците на Рома. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Кордоба, Киву; Станкович, Камбиасо; Пандев, Снайдер, Ето'о; Милито


Аргументите за Рома: 1.Отбора излиза пред своя публика, което не е малко. 2. Ефектът на „натикания в ъгъла вълк" - тогава най-хапе и е най-опасен хищника. 3. Завръщането на Тоти и Роси, които няма да играят нехайно пред своята аудитория. 4. Отсъствието на Занети в противниковия отбор, което е малък, но все пак аргумент в полза на домакините.

Аргументите за Интер: 1. „Нерадзурите" са в добро настроение и нямат проблеми с точките - и да загубят сега няма да се случи нищо лошо. 2. Схемата „4-2-3-1" е по-ефективна от „4-3-1-2", защото ако Менес бъде „закопчан", какво ще правят тогава Бориело и Тоти? 3. Малък, но все пак аргумент - Рома излиза без своя основен вратар. 4. Колкото и банално да звучи - в момента Интер просто е по-силен.


Какво бихме очаквали от този мач? В ситуация при която всички или почти са против един отбор е най-лесно да заложим на противника. Аз лично не бих го направил. Очаквам много борбеност, жестока игра и спорни ситуации, които може би ще бъдат отсъждани в полза на домакините. Със сигурност очаквам много голове - тук смело бих заложил на „над 2,5 гола". Вероятно ще се получи резултат 2:2 или 3:3, а с повече късмет защо не и 3:2?

На италиански думата „Чао" има двуяко значение: Здравей и Довиждане - както Ви харесва. Не искам обаче да казвам „довиждане" на Раниери. Но ще може ли той да промени ситуацията и да ни покаже новото лице на Рома? Ще може ли да излезе от кошмара на лошия старт? Или напротив - отбора окончателно щ се срине, ще загуби управление и своя треньор? Може да е ирония, но и в двата случая ние ще кажем - Чао Раниери!


Прогноза за: Рома - Интер над 2,5 гола


Последни 5 изиграни срещи:
Рома:
28 август Рома - Чезена 0:0 (Серия А)
11 септември Каляри - Рома 5:1 (Серия А)
15 септември Байерн Мюнхен - Рома 2:0 (Шампионска лига)
19 септември Рома - Болоня 2:2 (Серия А)
22 септември Бреша - Рома 2:1 (Серия А)
Интер:
30 август Болоня - Интер 0:0 (Серия А)
11 септември Интер - Удинезе 2:1 (Серия А)
14 септември Твенте - Интер 2:2 (Шампионска лига)
19 септември Палермо - Интер 1:2 (Серия А)
22 септември Интер - Бари 4:0 (Серия А)

Досегашни срещи:
Рома - Интер
169 мача
46 победи за Рома
46 равенства
77 победи за Интер
Голова Разлика: 281:211 за Интер

Коефициенти от bet365:
Рома - 3.40
Равен - 3.20
Интер - 2.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144