Мирабели: Аз победих Райола


Н. Гавазов

Мирабели: Аз победих Райола

Бившият спортен директор Масимилиано Мирабели разказа за сагата с преговорите за удължаване на договора с вратаря Джанлуиджи Донарума през 2017 година.

"Аз победих Райола, но повече никой друг няма да може да види поражение на Мино. Разбира се, само при положение, че нашите пътеки отново се кръстосат ... Но това бе истински  шедьовър - да не му се плати комисионна.

Мино ни каза: "Аз не поднових договора на Джиджо при моя приятел Галиани, откъде ви идва идеята, че ще го подновя с някакви китайци, които не познавам?".

Райола ни изнудваше. Очевидно бе, че иска комисионна – над 10 милиона евро. В тогавашната ситуация това бе смърт за нас. Още повече, че ставаше дума за наш футболист, когото ние бяхме възпитали и изградили като вратар. Но ситуацията бе тежка, защото рискувахме да загубим Джиджо без пари.

Веднага разбрах, че с Райола ще се разберем само при положение, че той получи комисионна. Това обаче не ни устройваше. Тогава реших да сменя тактиката.

Защо си мислите, че Донарума публикува нещо в социалните мрежи и след това го изтри? Всичко е просто. Райола го накара да направи тази публикация, но аз поисках той да я премахне. Тогава поведохме в резултата.

 А помните ли историята, когато Джиджо пропусна изпита си в училище? Райола нарочно го заведе до Ибиса, за да го държи далече от нас.  Въпреки това, аз намерих начин да контактувам с Донарума. Всеки ден разговарях с него и го убедих в значимостта му за Милан, уверих го, че независимо от всичко, което се пише в медиите, феновете го обожават.

В последния ден от преговорите за подновяването на договора  се събрахме с Джиджо, неговото семейство и агентите. Някои журналисти бяха надушили какво се случва и ни чакаха отвън (Милан Каса). Мисля, че започнаха да идват и тифози. Всичко трябваше да се реши в този момент. Донарума можеше да остане играч на Милан, но можеше и да си тръгне на следващия ден. Това бяха тежки преговори. В един момент Райола стана от масата и каза ядосан: "Не подписвай нищо, ние си тръгваме, последвай ни. Всичко свърши". Мино напусна стаята, оставяйки ни с празни ръце. Не знаех, дали блъфира или това наистина бе краят. Разбрах обаче, че трябва да се действа сега, на момента. Сложих писалката върху договора и се дръпнах назад. Джиджо взе писалката и подписа договора без присъствието на Мино. Оттогава не съм се чувал с Райола", заяви Мирабели.

  Сподели
506