Алегри: Нуждаехме се от тази победа


Н. Гавазов

Алегри: Нуждаехме се от тази победа

Старши- треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата на отбора си над Милан с резултат 2:11.

"Бе важно да спечелим. Необходима ни бе победа или равенство, ако Наполи не спечели всички мачове.

През първото полувреме играхме малко, бяхме лошо организирани. И знаех, че можем да имаме някакви затруднения, защото за първи път използвахме Алекс Сандро като централен защитник в тройка с Де Шильо и Спинацила, а Бернардески в центъра на терена. Също така загубихме Джан  поради травма и трябваше да се преустроим. Винаги казвам, че играчите трябва да действат на  най-добрите си позиции, но когато сте се откъснали на 18 точки, трябва да направите няколко промени. Например Матюиди работи от две години, последният път изглеждаше така, сякаш броди по терена в нетрезвен вид, трябваше да му дам почивка. И да сложа на негово място друг.

Пьонтек имаше голям шанс в началото, а ние трябваше да пропуснем. Но Милан не създаде нищо повече от случилото се, освен това, което дойде от грешките ни.

През второто полувреме бяхме по-рационални, с добър план за игра. Реорганизирахме схемата, след това влезе Пиянич, той знае как да ни даде време да играем. Всъщност, голът дойде от интуицията му. И постигнахме добър резултат.

Дибала се върна след период, когато не игра, но голът ще му даде увереност. В отличен  отбор трябва да се борите всеки ден, защото вашите съотборници са готови да заемат мястото ви. Кийн добре влезе в играта и вкара. Той се справя добре, но нека го оставим на мира. Всички в клуба решиха, че трябва да остане в Юве. Той е единствената алтернатива на Манджукич като център нападател. Също така искахме Кийн технически да се развива, да тренира и да играе с шампиони, но той също може да се подобри по отношение на разбирането на играта", заяви Алегри.

  Сподели
389