Гатузо: Не чета вестници и не ме интересува какво казват хората


Н. Гавазов

Гатузо: Не чета вестници и не ме интересува какво казват хората

Старши-треньорът  на Милан Дженаро Гатузо  обобщи мача с Ювентус от  31-ия кръг на Серия А.

"Това беше най-добрата ни игра през 2019 г. Загубихме в последните 18 - 20 минути, не защото Юве  бе  добър, а заради грешките ни. Това може да се случи, когато играете футбола, който играем.

Единственото нещо, за което можем да съжаляваме, е това, за което трябва да говорят директорите, а не аз.

"Твърдо вярвам в честността на съдиите, защото ако не вярвам, няма да има смисъл да вършим тази работа.

Ювентус промени играта си след 20 минути, опита се да разшири своите действия, премина към 4-4-2. Тактически и технически действахме  отлично.

Мислехме, че Жоао Канело и Леонардо Спинацола ще бъдат защитници на фланговете, така че нямахме право да седим със сгънати ръце и да им позволяваме да тичат по края. Трябваше да действаме агресивно и, за сметка на умелите действия на защитниците, да ги хвърлим назад към вратата. Показахме смелост и наистина го оценявам.

Не ме интересува какво казват хората. Проблемът е може би, че спечелих толкова много с този клуб като футболист и се намирам  тук толкова дълго, че хората започват да очакват твърде много от мен. Искам да бъда оценен само от това, което постигам като треньор.

Феновете виждат Гатузо, който яростно гризе земята, това е всичко, което си спомнят и аз го уважавам. Но не се нуждая от тяхната любов, искам да получа любов от семейството. Но аз също искам да бъда съден по това кой съм аз и какво правя сега.

Не изключвам, че тайната на моето спокойствие е, че не чета вестници, така че аз не знам кой ме критикува и кой ме хвали", заяви Гатузо.

  Сподели
375