Юве взе дербито срещу Милан и чака грешка на Наполи


FUTBOL-TV

Юве взе дербито срещу Милан и чака грешка на Наполи

Шампионът на Италия Ювентус стигна до успех с 2:1 в дербито срещу Милан, което бе част от програмата на 31-ия кръг на Серия А. Талантът на "Старата госпожа" Мойс Кийн се превърна в герой за "бианконерите". 19-годишният нападател влезе резерва и донесе успеха с гол в 84-ата минута.

Иначе преди това Кшищоф Пьонтек беше дал аванс на гостите в 39-ата минута. Той се измъкна от защитата след подаване на Тимуе Бакайоко и реализира в мрежата.

Пауло Дибала изравни от дузпа в 60-ата минута, отсъдена за нарушение на Матео Мусакио срещу самия него. В края на мача Миралем Пянич подаде към Кен, той овладя и още с второто си докосване прати топката неспасяемо в мрежата след плътен удар по диагонала.

Трябва да се отбележи, че "червено-черните" имаха сериозни претенции за дузпа в 35-ата минута, но такава не беше отсъдена въпреки намесата на ВАР.

За да си гарантират титлата седем кръга преди края "бианконерите" се нуждаят Наполи да загуби в неделя при домакинството си на Дженоа. Тимът води с 21 точки пред неаполитанците.

  Сподели
473