Анели поиска отнемане на титлата от 2006 и разследване на Интер


Н. Гавазов

Анели поиска отнемане на титлата от 2006 и разследване на Интер

Президентът на Ювентус Андреа Анели поиска от Италианската футболна федерация ( FIGS) да отмени шампионската титла от 2006 година, която бе присъдена на Интер в резултат на аферата „Калчополи". Новите доказателства с прослушване на телефонните разговори изглежда замесват и Интер в скандала, в който Ювентус бе лишен от титлата си и изхвърлен в Серия В за първи път в историята си.

Анели заедно с генералния директор на Ювентус Марота отпътува за Рим вчера, за да се срещне лице в лице с председателя на FIGS Джанкарло Абете. Срещата трябваше да се състои отдавна, тъй като двамата не са имали контакти досега, тъй като Анели пое управлението на „бианконерите" през лятото.

Очаква се в скоро време от Федерацията да поискат от съда в Неапол записите на телефонните разговори, с които да се прецени дали Интер също са влияели на реферите.

До пристигането на Анели, Ювентус твърде пасивно се отнасяше към тези доказателства, като много от феновете обвиниха старото ръководство на клуба в политика, която има за цел прикриване и подпомагане на Интер.

 

  Сподели
130