Тюрам: Заради такива като Бонучи не се променят нещата


Н. Гавазов

Тюрам: Заради такива като Бонучи не се променят нещата

Бившият футболист на Ювентус Лилиан Тюрам подложи на критика  защитника на "бианконерите" Леонардо Бонучи за изказванията му след расистките викове на феновете на Каляри срещу Мойс Кийн.

“Бонучи каза, че Мойс провокира феновете. След такива думи мнозина могат да си помислят: "Тези черни хора заслужават всичко, което им се случва“.  Заради такива хора нищо не се променя. Горд съм, че хора като Бонучи са критикувани. Бих искал да го попитам: какво направи Кийн, за да заслужи такова отношение от трибуните? Той не каза нищо за феновете, а само за Мойс. Това е същото, когато хората казват за жените след изнасилването им: "Виж как бе облечена".

Бонучи не е глупак, но има определени представи за обществото и те са отвратителни. За расизма не може да има две мнения. Онези, които се крещят от трибуните, изразяват презрение към всички, които имат същия цвят на кожата като Кийн. Виждам, че футболните власти не се интересуват. Ако те смятаха, че расизмът е проблем, той нямаше да има място по стадионите. Отборът  трябваше да напусне терена, за да постигне желания ефект", заяви Тюрам.

  Сподели
530