Наполи с грешна стъпка - титлата е все по-близо до Юве (видео)


FUTBOL-TV

Наполи с грешна стъпка - титлата е все по-близо до Юве (видео)

Наполи направи добър "подарък" на Емполи в борбата на тосканци за оставане в Калчото. Тази вечер "партенопеите" допуснаха загуба при гостуването си на "Карло Кастелани" с 1:2. Резултат ще зарадва и Ювентус, които са все по-близо до титлата. Поражението отдалечи хората на Карло Анчелоти на 18 точки от Юве.

Емполи поведе в резултата в 28-та минута, когато Диего Фариас стреля, топката рикошира в тялото на Пьотър Зиелински, излъга вратаря Мерет и влетя във вратата му. До преди почивката резултатът бе изравнен. Полска акция между Милик и Жиелински завърши с попадение на последния, който реализира с фамозен шут от над 25 метра.

Емполи излезе отново напред в резултата в 53-та минута, когато Бенасер центрира от корнер в наказателното поле на Наполи, където Джовани Ди Лоренцо засече топката с глава и я прати във вратата на Мерет.

Наполи е втори в класирането с 63 точки, като изостава на 18 от Ювентус, а до края на сезона остават осем кръга. Емполи се измъкна от зоната на изпадащите и се намира на седемнадесета позиция с 28 точки

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
404