Бонучи: И Кийн е виновен за проявата на расизъм


Н. Гавазов

Бонучи: И Кийн е виновен за проявата на расизъм

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи сподели мнението си за епизода, който се случи по време на мача от  30-ия кръг на Серия А с Каляри (2: 0).

Напомняме, че по време на срещата  някои фенове на Каляри обидиха нападателя на торинци Мойс Кийн. След гола в 85-та минута Кийн застана пред трибуната на феновете и вдигна ръце. Това действие на играча  предизвика още по-бурна реакция - феновете на Каляри започнаха да изсвирват играча и да го обиждат на расистка почва. По-късно Бонучи и Блез Матюиди издърпаха Кийн от трибуните.

“Кийн знае, че като вкара гол, той трябва да се съсредоточи върху празнуването със съотборниците си. След гола се чуха расистки обиди от трибуните, Матюиди чу това и се ядоса. Мисля, че в този случай и двете страни са виновни, защото Мойс не трябваше да прави това, а феновете не трябваше да реагират така. Ние сме професионалисти и трябва да бъдем за  пример, а не да провокираме другите.

Предпочитам да говоря за мача и победата ни. Бяхме агресивни в атаката и постигнахме реализацията на положенията. Знаехме, че Каляри ще се подготви за нашата среща със специално усърдие", заяви Бонучи.

  Сподели
410