Наполи удари Удинезе и доближи Ювентус, Оспина откаран по спешност в болница


FUTBOL-TV

Наполи удари Удинезе и доближи Ювентус, Оспина откаран по спешност в болница

Наполи се наложи над гостуващия Удинезе с 4:2 в среща от 28-ия кръг на Серия А. Така хората на Карло Анчелоти се възползваха от грешната стъпка на Ювентус, който по-рано през деня загуби от Дженоа с 0:2. Все пак Наполи има 60 точки, докато "Старата госпожа" е с 15 повече.

Иначе Наполи поведе в 17-ата минута, а автор на гола бе Амин Юнес с хубав удар в далечния десен ъгъл след подаване на Дрис Мертенс. В 26-ата минута Хосе Кайехон центрира остро в наказателното поле, където Дрис Мертенс засече и прехвърли стража Хуан Мусо за 2:0.

След половин час игра Удинезе върна един гол чрез Кевин Лазаня, който получи добро извеждащо подаване от Секо Фофана и с техничен удар по земя насочи топката в обратния ъгъл на Оспина. Шест минути по-късно асистентът за първия гол на Удинезе този път се превърна в голмайстор - 2:2.

В 42-ата минута Давид Оспина се свлече на земята заради удар, който получи в главата по-рано в мача. Вратарят беше изведен от стадион “Сан Паоло" с линейка под аплодисментите на тифозите и така се стигна до принудителна смяна.

В 57-ата минута Наполи отново излезе напред в резултата с гол на Аркадиуш Милик, който бе точен с глава. В 69-ата минута Дрис Мертенс отбеляза своя втори гол в срещата и сложи точка на спора.

  Сподели
405