СПАЛ с малко очаквана победа срещу Рома


FUTBOL-TV

СПАЛ с малко очаквана победа срещу Рома

СПАЛ записа малко очаквана домакинска победа с 2:1 над Рома в двубой от 28-ия кръг на Серия А. В 22-ата минута Тиаго Чонек центрира великолепно от десния фланг и качи топката на главата на Мохамед Фарес, който от около 12-13 метра направи вратаря безпомощен и даде аванс на тима си за луда радост по трибуните. 

В 53-ата минута "вълците" изравниха. Точен от дузпа бе Пероти, а наказателният удар бе отсъден, след като реферът Джанлука Роки прецени, че Тиаго Чонек е извършил нарушение срещу Един Джеко. Само три минути по-късно реферът посочи бялата точка и в наказателното поле на Рома за нарушение на Жезус. След разглеждане на ситуацията с ВАР изпълнението малко се забави, но в 60-та минута Андреа Петаня прониза мрежата и така домакините пак бяха напред в резултата.

До края положения имаше и пред двете врати, като Чонек можеше да реши всичко с трети гол за СПАЛ в 77-та минута, но с глава тресна напречната греда. 

Победата бе много важна за СПАЛ в борбата за спасение, но това сложи прът в колелата на Рома по пътя към Топ 4 и участие в Шампионската лига и следващия сезон. 

  Сподели
408