Анонс на 3 кръг в Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 3 кръг в Серия А - срещите в неделя

Бари - Каляри
Час: 13:30
Дата:19.09.2010
Стадион: „Свети Никола", Бари

И двата отбора имат прекрасната възможност да завършат уикенда, оглавявайки класирането в Серия А. По-големи са шансовете това да направят обаче домакините, които имат три поредни домакински победи, а последната им загуба бе през април. Апулитанците започнаха сезона така както завършиха стария - победиха у дома си гиганта Ювентус с 1:0 и завършиха наравно гостуването си срещу Наполи.

Каляри играе традиционно слабо навън. Последната им победа като гост бе през януари срещу Болоня и след това сардинците имаха 11 неуспешни гостувания и ще се опитат сега да излязат от лошата си серия. На старта на сегашния сезон Каляри завърши наравно с Палермо на „Барбера", но бомбата дойде в следващия кръг, когато вкараха на Рома цели пет гола - последния път когато отбелязаха пет гола в Серия А бе през ноември 2008.

Домакините са без Ромеро, С.Масиело и Ривас, които са контузени. В средата на терена е по-вероятно да играе Донати, отколкото Гаци. Схема на игра: 4-4-2. Вероятен състав: Вероятен състав: Жилет; Раджи, A Масиело, Роси, Паризи; Алварес, Донати, Алмирон, Гезал; Барето, Кутузов.

Каляри пристига без Биаси и Конти, но се завърна Нене, който най-вероятно обаче ще започне като резерва на Акуафреска. Отляво на халфовата линия най-вероятно ще видим Лазари вместо Пинарди, а в центъра на защитата ще започне Астори. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Агаци;Писано, Канини, Астори, Агостини; Биондини, Найнголан, Лазари; Косу; Матри, Акуафреска.

Миналата година Каляри победи тук с 1:0, с което изненада  специалистите. Въпреки, че са слаби като гости, добрия старт на сардинците от началото на кампанията им прави този мач непредсказуем и вълнуващ.

Прогноза за: Бари - Каляри 2:1

 


Удинезе - Ювентус
Час: 16:00
Дата:19.09.2010
Стадион: „Комунале Фриули", Удине


Антонио Ди Натале има идеалната възможност да покаже в тази среща какво липсва на Ювентус. Голмайстора на „зебрите" бе близо до подписване с „бианконерите", но заяви своята лоялност към клуба си и остана верен на своите думи. Този мач е специален случай за още четирима в този мач - Марко Мота, Пепе, Куалярела и Якуинта пък са бивши играчи на Удинезе.

И двата отбора се нуждаят отчаяно от трите точки. Удинезе загуби домакинството си на Дженоа, а след това гостуването си на Интер, въпреки, че накара шампиона да трепери до последно. В крайна сметка хората на Гуидолин са последни в класирането, а в следващите си мачове имат гостувания на Болоня и Сампдория.

Ювентус преди началото на сезона бе смятан за един от главните кандидати за титлата. „Бианконерите" обаче загубиха гостуването си срещу Бари, а след това не успяха да победят у дома си Сампдория и допуснаха с късен гол противника да изравни 3:3. Впрочем, същия резултат торинци постигнаха и с Лех в турнира на Лига Европа - поляците изравниха с гол на Рудневс в 90 минута. Така „Старата госпожа" се намира в зоната на изпадащите и една евентуална загуба ще утежни положението на отбора.

Удинезе излиза без Баста, Феронети и Денис. Схемата на игра e 3-4-3. Вероятен състав: Ханданович; Сапата, Кода, Домици; Исла, Инлер, Асамоа, Паскуале; Санчес, Флоро Флорес; Ди Натале


Дел Нери няма да разчита на Буфон, Мартинес и Траоре, които са контузени. Амаури бе включен в последния момент в групата, но най-вероятно ще започне на резервната скамейка. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Мота, Бонучи, Киелини, Григера; Красич, Фелипе Мело, Маркизио, Пепе; Якуинта, Куяларела.


Поредният непредсказуем мач в този кръг. Ювентус вкара шест гола и допусна също толкова в последните си две срещи, така че може да очакваме отново истински голов трилър. Миналата година домакините отнесоха съперника си с класическото 3:0 и най-вероятно ще се опитат да повторят успеха си. От друга страна „бианконерите" едва ли споделят намеренията на своя съпрник

Прогноза за: Удинезе - Ювентус 2:2

 

 

Палермо - Интер
Час: 16:00
Дата:19.09.2010
Стадион: „Ренцо Барбера", Палермо


Тази среща се очертава да бъде един сериозен тест за Рафа Бенитес, разбира се ако Палермо не продължава да пропилява шансовете си за гол във всеки мач. Сицилианците се бореха за място сред първите четири миналия сезон, но в сегашната си кампания все още са без победа и след домакинското равенство срещу Каляри в първия кръг, във втория загубиха гостуването си от Бреша, въпреки положенията които създаваха. През седмицата Палермо загуби и от Спарта Прага в турнира на Лига Европа, така че домакините ще се опитат да спечелят задължително трите точки в мача.

Интер все още търси себе си и е далеч от впечатляващите игри и резултати през миналия сезон - загуба за Суперкупата на Европа, равенство с Болоня на старта на кампанията в Серия А, измъчена победа срещу Удинезе, където в края на мача публиката трепереше, а накрая дойде и равенството срещу Твенте в Шампионската лига.

Палермо са без Гойан, който е с контузия, а Карозиери е дисквалифициран до април 2011. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като отдясно на халфовата линия е по-вероятно да застане Мигличио, отколкото Бачинович. Състав: Сириги; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Мигличио, Ливерани, Ночерино; Пастор; Макароне, Ернандес.

Рафа Бенитес няма да разчита на Тиаго Мота, който е контузен. Испанският специалист за разлика от мача с Удинезе е предприел „революционни" промени. Най- вероятно новото попълнение Коутиньо ще започне вместо Снайдер, така Биабияни ще отиде отдясно, а Ето'о отляво. Киву е сред резервите, а Санети застава на неговото място. Марига ще е в опорната зона. Вероятен състав: Жулио Сезар; Майкон, Лусио, Самуел, Санети; Марига, Камбиасо; Ето'о, Коутиньо, Биабияни; Милито.

Тестът за Бенитес е повече от сериозен. На „Барбера" домакините нямат загуба в 29 поредни мача, от които в 21 са излизали победители. Като се има в предвид, че в последните два мача на Палермо имаше 10 гола, а в тези на Интер - 7, може да очакваме, че ще станем свидетели на много голове.

Прогноза за: Палермо - Интер 2:2

 


Рома - Болоня
Час: 16:00
Дата:19.09.2010
Стадион: „Олимпико", Рим

Феновете които се подготвят за този двубой не знаят какво да очакват от двата отбора. Рома за малко да спечели Скудетото през миналия сезон, но в момента се представя доста разочароващо - без победа е в официален мач от 16 май, допусна разгром от Каляри с 1:5, а срещу Байерн Мюнхен в мач от Шампионската лига загуби с 0:2. След последната среща капитана Тоти обвини Ранири в несполучлив избор на тактика, стигна се до разговор между двамата и бе наложена на играчите забрана за общуване с медиите.

Болоня през този сезон се очаква да се бори за оцеляването си елита. Въпреки това, на старта на кампанията си хората на Алберто Маселани направиха равенство с европейския шампион Интер. През миналата седмица обаче отбора загуби гостуването си от Лацио с 1:3, което не е изненада и с една точка „червено-сините" за на 18 място, впрочем толкова има и Рома .

Раниери няма да разчита на Рийзе, Тадей, Окака и Кастелини заради контузии. Бурдисо е наказан за два мача, от групата отпадна Баптища. Схемата на игра е 4-3-1-2. Вероятен състав: Жулио Серджо; Роси, Мексес, Жуан,Касети; Бриги, Писаро, Де Роси; Менес; Тоти, Адриано.


Болоня излиза с пълен лазарет за тази среща. Морлео, Писану, Буске и Екдал са контузени. Възможно е Еспозито и Хименес да не започнат мача с цел да бъдат съхранени за решителните сблъсъци срещу Удинезе и Катаня през седмицата. Схемата на игра ще е 4-1-4-1. Вероятен състав: Вивиано; Гарикс, Портанова, Бритош, Рубин; Радованович; Силигарди, Перес, Мудингай, Папони; Ди Вайо.


Рома ще търси победата в всички сили, след като представянето на тима до момента е разочароващо. Болоня е идеалния съперник за една хубава победа. В същото време хората на Раниери показаха, че са уязвими за контраатаки и това се видя особено ясно в мача срещу Чезена, където шанса ги спаси от получаване на гол.

Прогноза за: Рома - Болоня 2:0

 

 

Сампдория - Наполи
Час: 21:45
Дата:19.09.2010
Стадион: „Луиджи Ферарис", Генуа

С право организаторите на програмата са оставили тази среща най-накрая - това всъщност се очертава да бъде дербито на кръга. Сампдория, въпреки злополучното си отпадане от Вердер Бремен, започна кампанията си добре, след като победи у дома си Лацио и завърши наравно с Ювентус в Торино. На европейската сцена пък генуезци бяха близо до победата при гостуването си на ПСВ през седмицата, но допуснаха гол в 90 минута на мача, след като дотогава водеха играта през целия мач.

Очакванията за Наполи бяха, че отбора ще се бори за Топ 4 в италианския елит, но хората на Мацари се представят противоречиво и неубедително - до момента направиха две равенства в Серия А, които отреждат 14 място на тима. В турнира за Лига Европа пък неаполитанците не успяха да победят у дома си Утрехт, така че при всички положения Наполи ще се опита да заличи недобрите си игри.

Саммарко, Поли, Тисоне, Акарди и Губерти отпадат от групата на домакините заради контузии. Поци ще започне на резервната скамейка според последни информации, а начело на атаката ще бъдат Пацини и Касано. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Курчи; Заури, Кастадело, Лучини, Зиглер; Семиоли, Паломбо, Десена, Манини; Пацини, Касани


Мацари няма да може да разчита на Лукарели, а от групата отпаднаха още Бласи, Бучи и Майело. Схемата на игра ще е 3-4-2-1, като наставника ще излезе с абсолютно същия състав както срещу Бари: Де Санктис; Грава, Канаваро, Кампагнаро; Маджио, Пациенца, Гаргано, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.


Срещата обещава да бъде атрактивна, с много атаки към двете страни. Миналият сезон домакините победиха тук с 1:0, но сега е твърде възможно да станем свидетели на повече от едно попадение в мача.

Прогноза за: Сампдория - Наполи 2:1

 

Останалите срещи от кръга са:

Киево - Бреша

Чезена - Лече

Парма - Дженоа

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117