Анонс на 3 кръг в Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 3 кръг в Серия А - срещите в събота

Фиорентина - Лацио
Час: 19:00
Дата: 18.09.2010
Стадион: „Артемио Франки"


Фиорентина започна сезона лошо, след като завърши у дома си с разочароващото 1:1 срещу Наполи, а във втория кръг загуби гостуването си срещу Лече. Този факт се усложнява от това, че отбора не показа добър футбол и в двете си срещи. Разбира се, при загубата липсваха някои основни единици като Йоветич, Варгас, Гамберини и Муту така, че резултата не е толкова изненадващ. Старши треньора Саниша Михайлович вече е подложен под натиск, след като Фиорентина за първи път от три години насам пропусна участие в Шампионската лига и надеждите бяха, че през този сезон ще изправи грешката си.

Лацио е един противоречив отбор. След като миналата година почти изпадна от Серия А, настоящият сезон се свързва с по-добро представяне и евентуално класиране в някой от европейските турнири. На старта „орлите" загубиха гостуването си срещу Сампдория, което не бе изненада, но на „Олимпико" победиха Болоня с 3:1.

Фиорентина излиза без Йоветич и Д'Агостино, които са контузени, Муту пък е дисквалифициран до 29 октомври. За сметка на това се завръща Варгас след изтърпяното наказание. Отдясно е по-вероятно да видим Серчи, отколкото Маркиони. Схема на игра: 4-2-3-1 с Джилардино отпред. Вероятен състав: Фрей; Де Силвестри, Кролдруп, Гамберини, Паскуал; Монтоливо, Занети; Серчи, Ляич, Варгас; Джилардино.

За Лацио отпадат Мегхни, Гаридо и Флокари. Наказани няма. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Муслера; Лийтщайнер, Биава, Диас, Раду; Гонзалес, Ледесма, Матусалем; Маури, Хернанес; Роки

Фиорентина не е побеждавала в последните си пет домакински срещи в Серия А. Миналата година двата отбора завършиха на „Артемио Франки" 0:0. Срещата може да се превърне в истински трилър, тъй като домакините са под натиск да победят, за да компенсират част от загубените точки в предишните срещи. Лацио със сигурност не идва да загуби и ще даде сериозен отпор на своя противник.

Прогноза: Фиорентина - Лацио 2:1

 


Милан - Катания
Час: 21:45
Дата: 18.09.2010
Стадион: „Сан Сиро"

Милан постави под съмнение амбициите си за спечелване на Скудетото, след като въпреки, че победи в първия си мач от новия сезон Лече с 4:0, отстъпи с 0:2 не на кой да е, а на новака Чезена. Ибрахимович, Роналдиньо и Пато бяха безпомощни срещу скромния тим на домакините, но в сряда вечер тризъбеца се разправи с Оксер в мач от Шампионската лига.

Катания през по-голямата част на миналия сезон трябваше да се бори за своето оцеляване, но през втория полусезон „слоновете" изиграха някои добри мачове. Сегашната си кампания хората на Марко Джанпаоло започнаха със загуба от Киево, но във втория кръг се наложиха макар и трудно над Парма с 2:1 и очевидно ще се опитат да превърнат собствения си стадион в своя крепост.

Милан излиза без Фламини, Амброзини и Пато, които са с контузии. Папастатопулос, Йепес, Одо и Ониеву са извън групата. Схема на игра: 4-3-3. Вероятен състав: Абиати; Бонера, Неста, Тиаго Силва, , Антонини; Боатенг, Пирло, Зеедорф; Робиньо, Ибрахимович, Роналдиньо.

Катания излиза без Скиача, но наставника Джанпаоло има известни проблеми в центъра на защитата и халфовата линия. Възможно е  на мястото на Терлизи да играе Споли, а вместо Карбони мача да започне Изско. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Андухар; Потенца, Терлизи, Силвестър, Капуано; Изско, Биаджианти, Ледесма; Ричиути; Лопес, Маскара.

През миналия сезон сицилианци почти бяха победили Милан тук, след като водеха с 2:0, но Бориело предотврати загубата на „росонерите". В крайна сметка статистиката показва, че Катания никога не са печелили на „Сан Сиро" и имат само пет равенства. Домакините са фаворити и единствения начин по-бързо да забравят срама срещу Чезена е да търсят победа с разлика.

Прогноза: Милан - Катания 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123