Вайналдум очаква битка с Евертън


Н. Гавазов

Вайналдум очаква битка с Евертън

Полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум каза, че очаква да се изправи пред екстремно мотивиран Евертън в дербито на Мерсисайд на "Гудисън Парк"  в неделя.

Когато двата мърсисайдски отбора  се срещнаха през декември, съдбата на дербито бе  решена от гола на влезлия като резерва Дивок Ориги, буквално в последния момент от компенсираното време.

Тогава мениджърът  на "червените"  Юрген Клоп нахлу на терена от радост и по чудо успя да избегне наказанието от ФА. Според Вайналдум, този път "карамелите" ще бъдат още по-сериозни  за поставянето на пръчка в колелото на своите съседи.

"Очаквам това да бъде  голяма битка. Последният път, когато играхме срещу тях, бе  голям и добър мач. Бяха наистина добри - по-добре, откогато и да е друг път.

Не очаквам те да бъдат по-малко мотивирани този път. Мисля, че това ще бъде труден мач. Ще се опитаме да направим това, което обикновено правим. Всеки мач е различен. В последно време не играят добре, но винаги могат да променят нещо и да започнат  добра серия.

Това е дерби и техните фенове очакват много от играчите си, те ще ги подкрепят на терена. За Евертън този мач ще бъде много специален за разлика от останалите.

Този мач се откроява. Няма значение как те изглеждат напоследък, защото заради атмосферата, феновете и целият този шум това  дерби ще бъде различно", заяви Вайналдум.

  Сподели
483