Интер изпусна победата във Флоренция


FUTBOL-TV

Интер изпусна победата във Флоренция

Интер бе много близо до това да си тръгне с трите точки от Флоренция, но в крайна сметка взе само една след равенство 3:3, дошло малко преди края на мача. Двубоят бе достатъчно интересен и на моменти скандален, тъй като "виолетовите" изравниха с дузпа в 101-та минута. Жордан Верету донесе точката за домакините, но телевизионните повторения така и не показаха, че Данило Д'Амброзио е играл с ръка след острото центриране на Федерико Киеза.

Иначе преди този 6-ти гол в мача, Стефан Де Фрай си отбеляза автогол още в 17-ата секунда. Федерико Киеза пусна успореден пас към Джовани Симеоне, който стреля, а Стефан Де Фрай довкара топката нелепо във вратата си. В 6-та минута “нерадзурите" не изпълниха добре един ъглов удар, но Раджа Наинголан върна топката в наказателното поле, а там Матиас Весино с хубав удар от въздуха наказа бившия си отбор - 1:1.

Прекрасен удар на Матео Политано с левия крак в 41-ата минута изведе Интер напред в резултата. В 52-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка на Едимилсон в наказателното поле. До решението  се стигна след сигнал от ВАР. Иван Перишич не сгреши от бялата точка за 1:3. Малко след това гол на Кристиано Бираги бе отменен. Все пак Муриел реализира прекрасен гол от свободен удар в 74-ата минута, а в края се стигна и до равенството.

  Сподели
434