Фиорентина си спечели трите точки срещу СПАЛ (видео)


FUTBOL-TV

Фиорентина си спечели трите точки срещу СПАЛ (видео)

Фиорентина записа успех с 4:1 при визитата си на СПАЛ в среща от 24-ия кръг на Серия А. Двата тима си размениха по един гол в края на първата част. В 36-ата минута домакините откриха резултата. Мирко Валдифиори стреля по тревата, Албан Лафон не изби особено добре, пращайки кълбото у Андреа Петаня, за когото не бе проблем да се разпише – 1:0.

Секунди преди изтичането на първата част "виолетовите" (играли с резервните си червени екипи) отвърнаха на удара. Едимилсон Фернандес се отчете с много красиво попадение, след като Бираги даде головия пас – 1:1.

В 77-ата минута Федерико Киеза падна на тревата след съприкосновение с централния бранител Фелипе. Съдията Лука Пайрето остави играта да продължи, а това позволи на Мохамед Фарес да пробие отляво. Алжирецът центрира, а в наказателното поле последователно Никола Миленкович и Бираги се разминаха с топката, което позволи на Матия Валоти да вкара топката във вратата. Тук обаче се намеси ВАР, защото главният съдия получи сигнал за преразглеждането на ситуацията с участието на Фелипе и Киеза. В крайна сметка реферът отсъди дузпа в полза на Фиорентина, с което на практика отмени попадението на СПАЛ. 

Жордан Верету стреля от бялата точка и бе точен за 1:2. След този гол играчите на СПАЛ рухнаха и това позволи на "виолетовите" да си подсигурят победата. В 80-ата минута резервата Джовани Симеоне бе точен за 1:3, а две минути преди края Жерсон фиксира крайния резултат.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
423