Новата звезда на Милан помогна за обрат срещу Аталанта


FUTBOL-TV

Новата звезда на Милан помогна за обрат срещу Аталанта

Добрата серия от позитивни резултати за Милан продължи и в 24-ия кръг на Серия А, след като "росонерите" надвиха с 3:1 като гост Аталанта в силен мач. 

Два гола за "росонерите" заби новата звезда на отбора Кшищоф Пьонтек (45 и 61). Преди това в 33-ата минута домакините откриха резултата. Йосип Иличич развинти Рикардо Родригес, след което намери Фройлер, който преодоля Донарума за 1:0.

В края на първата част Рикардо Родригес центрира отляво полякът изпревари защитник на Аталанта и стреля, като ударът бе прецизен до съвършенство, а топката влетя в мрежата – 1:1. В 55-ата минута Хакан Чалханоолу направи страхотен удар от пеналта и вкара за 1:2.

След час игра герой за гостите отново бе Пионтек. Чаалханоглу центрира от корнер, а на първа греда се придвижи полският стрелец, който леко отклони с глава, което бе достатъчно, за да парира Бериша за трети път, фиксирайки крайния резултат. 

Победата затвърди Милан на четвъртото място във временното класиране. Тимът е с 42 точки, като остави на 4 пункта зад себе си петия Аталанта (38).

  Сподели
371