Гатузо: Започваме да променяме играта си


Н. Гавазов

Гатузо: Започваме да променяме играта си

Старши - треньорът на Милан Дженаро Гатузо сподели мнение за победата с 3:0 над Каляри в мач от 23-я кръг на Серия А.

“Добре играхме  и можехме да вкараме повече попадения. Не ми хареса играта на полузащитниците през първото полувреме, тъй като нямахме достатъчно контрол. Винаги съм харесвала нашата игра и казах, че трябва да коригираме двете фази: атакуващата и отбранителната. Днес имаме късмет.

Сега говорим за глад, за желанието да работим заедно като един. Не искам да чувам от никого “аз", само “ние". В продължение на много години Милан посрещаше пролетта, без да участва в спора за място в Шампионска  лига. Трябва да прекъснем тази тенденция и да се борим усилено, за да сме в уверена позиция за последния сегмент от сезона.

Очаквам повече от Хакан Чалханоглу, защото той има страхотна техника. Но трябва да обърнете внимание на разстоянието, което той преодолява, и колко бързо реагира на ситуацията. Струва ми се, че той е несправедливо критикуван, но ми харесва неговата реакция. Той не е типично крило, но знам, че може да комбинира в себе си полузащитни и атакуващи действия и да добави качество към отборната игра.

Милан не само започва по-редовно да вкарва, но и се защитава много по-ефективно, а Джанлуиджи Доннарума възвърна самочувствието си. Ние започваме да променяме играта си, да разширяваме нейните възможности и да показваме това, което искам да видя. Говоря за две фази - отбрана и атака. Не всеки отбор може да си позволи да играе еднакво добре там и там. Мисля, че последните пет - шест мача ни се отдадоха по-добре, отколкото предишните.

Хората мислят, че съм отслабнал поради стрес, но това не е вярно. Изглеждам по-спокоен, защото започнах да ям по-малко,  да пия по-малко и започнах да тичам повече. Когато достигнете 100 килограма с височина от 120 сантиметра, започвате да изпитвате  срам. Аз също го почувствах и реших да направя нещо", заяви Гатузо.

  Сподели
429