Десподов дебютира на Сан Сиро, но Каляри нямаше шанс срещу Милан


FUTBOL-TV

Десподов дебютира на Сан Сиро, но Каляри нямаше шанс срещу Милан

Новото попълнение на Каляри Кирил Десподов направи своя официален дебют в Серия А. При това бившият играч на ЦСКА стори това на митичния "Джузепе Меаца" в двубой срещу Милан. "Росонерите" обаче се наложиха над своя съперник с класическото 3:0. Десподов очаквано остана на пейката, а домакините решиха всичко до 22-ата минута.

В 13-ата минута тимът от Милано поведе, но с голяма доза късмет. Чалханоолу намери Сусо в наказателното поле, а испанецът шутира към вратата. Алесио Краньо успя да се намеси, но изби топката право в тялото на своя съотборник Лука Чепители и топката се оплете в мрежата - автогол.

Това даде импулс в играта на Милан и Лукас Пакета в 22-ата минута. След това темпото спадна и до края на първата част до нов гол не се стигна.

В 60-ата минута се стигна до фрапантен пропуск за отбора на Каляри. Удар на Леонардо Паволети бе избит от Донарума, а Жоао Педро, останал пред опразнената врата, стреля, но нацели горната греда и така не успя да върне интригата. Три минути по-късно Кшищоф Пьонтек сложи точка на спора, фиксирайки крайния резултат.

При резултат 3:0 и 15 минути преди края в игра се появи Кирил Десподов, като зае мястото на Артур Йоница. Десподов стана седмият българин, записал минути в елита на Калчото след Ники Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Ивайло Чочев, Александър Тонев и Андрей Гълъбинов. До края на мача обаче Милан не допусна попадение и така двубоят завърши с класически успех за "росонерите".

  Сподели
418