Юве и Самп с шоу в Торино, Божинов губи с Парма


Т. Михайлов

Юве и Самп с шоу в Торино, Божинов губи с Парма

Дербито на 2-ия кръг в италианската Серия А между Ювентус и Сампдория се превърна в истински спектакъл, завършил при резултат 3:3. Зрителите на “Олимпико” В Торино станаха свидетели на поредица от обрати и напрежение до последната секунда.

Гостите от Генуа поведоха чрез Симоне Поци в 36-ата минута, но малко преди почивката Клаудио Маркизио изравни. 5 микнути след подновяването на играта “старата госпожа” обърна чрез Пепе. Антонио Касано обаче направи 2:2 в 64-ата. Само три минути по-късно Юве пак дръпна чрез Куалярела. Втори гол на Поци донесе точката за Самп.

Парма с Валери Божинов загуби като гост на Катаня с 2:1. Българинът бе на терена до 62-ата минута, когато бе заменен от Ернан Креспо. Сицилианци поведоха с 2:0 с голове от дузпи на Маскара и Антенучи. Джовинко в 90-ата намали за “дуковете”.

Изненада се получи при гостуването на Фиорентина на Лече. “Ла Виола” отстъпи с 0:1. Лацио пък победи с 3:1 Болоня, което бе първи успех за “орлите” в шампионата.

Два от традиционно силните тимове Палермо и Дженоа също записаха малко очаквани поражения от Бреша и Киево. По-късно играят Наполи и Бари.

Серия А, резултати:

Бреша - Палермо 3:2
Катаня - Парма 2:1
Дженоа - Киево 1:3
Ювентус - Сампдория 3:3
Лацио - Болоня 3:1
Лече - Фиорентина 1:0

  Сподели
169