Алегри: Без отборна етика няма да стигнем далече


Н. Гавазов

Алегри: Без отборна етика няма да стигнем далече

Масимилиано Алегри се надява, че загубата в Чезена може да даде на Милан ценен урок. Както е известно, „росонерите" за които дебют направи и Златан Ибрахимович загубиха с 0:2 при гостуването си на „морските кончета", които играеха първия си домакински мач в Серия А от 19 години насам. Парадоксалното е, че целия отбор на домакините струва колкото годишната заплата на шведския нападател, но това не попречи на домакините да хвърлят бомбата, побеждавайки именития си съперник

„Може да имаме звезди, но без отборна етика няма да стигнем доникъде", цитира Football Italia думите на Алегри.

„Трудно ми е да кажа нещо положително за играта ни. Не започнахме лошо и знаехме, че Чезена са силни на контри. Вторият гол бе истински удар за нас - вкараха ни от контраатака, след като имахме наше положение. Не бяхме организирани и не владеехме топката добре. Тичахме из терена без конкретен план и никаква мисъл", продължава специалистът.

„Изпробвах в мача и новите играчи, но това не е оправдание. Просто ни липсваше сплотеност. Играта изисква всеки да работи за всички и това е нещо, което се опитвам да обясня от първия си ден в Милано"добавя Алегри.

„Чеззена игра с истински ентусиазъм и видяхте какво се случи. За да спечелим в Италия и Европа, трябва да подходим различно. Не може да си мислим, че някой ще реши проблемите ни. Винаги съм казвал, че всяка среща започва при 0:0 и няма лесни отбори в Италия. Може да имаш всички звезди, но без отборна етика няма да стигнем далече", завършва старши треньора на Милан.

 

  Сподели
219