Класика за Рома срещу Киево


FUTBOL-TV

Класика за Рома срещу Киево

Рома постигна класическа победа с 3:0 при визитата си на последния в класирането Киево в мач от 23-ия кръг на Серия А. "Вълците“ изиграха много силен мач, в който можеха да постигнат още по-крупна победа.

Рома поведе в резултата в 9-та минута, когато Стивън Н‘Зонзи с глава изведе Стефан Ел Шаарауи зад отбраната на Киево, а той финтира вратаря Сорентино и прати топката в мрежата му. В 18-та минута Джеко завърши по отличен начин подадена му от фланга топка, напредна с нея в наказателното поле, елиминира защитник и реализира за 2:0 в полза на "римляните“.

В 51-та минута отлична триходова акция на Рома бе завършена от Коларов, при което резултатът стана класически. В 67-та минута Фацио стреля опасно след корнер, но Сорентино се намеси, а миг по-късно Джеко получи отлична възможност, но в крайна сметка до нов гол не се стигна.

Рома се изкачи на четвърто място във временното класиране на Серия А с 38 точки, колкото има и петия Лацио. Милан е шести с 36 точки, но и мач по-малко. Киево остава последен с 9 точки. 

  Сподели
451