Рома и Милан поделиха по точка


FUTBOL-TV

Рома и Милан поделиха по точка

Рома и Милан си врътнаха равенство 1:1 на "Олимпико" в дербито на 22-ия кръг на Серия А. Така "росонерите" продължават да заемат заветното четвърто място с 36 точки, докато "вълците" са на пета позиция с точка по-малко.

След в 26 минути резултатът бе открит. Новото попълнение Пакета се пребори с Пелегрини за топката на левия фланг и успя да центрира към Кшищоф Пьонтек, а новопривлеченият полски нападател се възползва по най-добрия начин от неразбирателство в отбраната на “вълците" и с удар от движение от близко разстояние преодоля Робин Олсен.

Втората част започна перфектно за Рома. Още в 46-ата минута Рик Карсдорп центрира в наказателното поле на Милан, последва грешка в защитата на "росонерите", от която се възползва Николо Дзаниоло, който от близо без проблеми вкара за 1:1. Последваха нови силни минути за домакините и те бяха близо до отбелязването на нов гол. В крайна сметка обаче резултатът на таблото остана непроменен.

Така Милан остава с точка повече от днешния си опонент в класирането. "Росонерите" са под номер 4 в подреждането, а съперниците им са с позиция назад.

  Сподели
424