Анонс на 2 кръг в Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 2 кръг в Серия А - срещите в неделя

Бреша - Палермо
Час: 13:30
Дата:12.09.2010
Стадион: „Марио Риджамонти", Бреша
Съдия: Паоло Талавиенто

Домакинството на Бреша срещу Палермо е първото в Серия А от пет години насам за клуба от „Марио Риджамонти". И двата отбора все още търсят своята победа в новата кампания, след като постигнаха слаби резултати в първия кръг.

Бреша загуби с 0:2 гостуването си на Парма, но показа много силен характер, борбеност и само късметът лиши хората на Джузепе Лачини да си тръгнат с точката. Очевидно бе, че новакът няма проблеми със създаването на положения, но Карачиоло и Зоболи пропуснаха своите шансове.

Палермо е един отбор, който винаги играе ентусиазирано и с желание, но и най-добрите му играчи не успяха да намерят пътя към победата при домакинството срещу Каляри в първия кръг на първенството. Най-вероятно отражение даде умората от европейското участие на тима срещу Марибор, но този уикенд този проблем не съществува, така че тима на Делио Роси ще се опита да победи при гостуването си в Северна Италия. „Росанеро" спечелиха само пет от гостуванията си през миналия сезон и ако искат да имат шансове за класиране в Шампионската лига, то задължително трябва да подобрят този показател.

За Бреша отпадат Мареко, Зоболи, Вас, Замбели и Зебима. Под въпрос е участието на Диаманти, който евентуално може да бъде заменен от Коне. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Серени; Мартинес, Бега, Де Майо, Далмано; Хетемаж, Кордова, Байочо; Диаманти; Едер, Карачиоло.

За Палермо отпадат Гоян и Пинила, които са с контузии, както и Карозиери, който е наказан. В средата на терена е по-вероятно да видим Ливерани отколкото Макароне. Схематаа на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Сириги; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Мигличио, Ливерани, Ночерино; Пастор, Касами; Ернандес.

Непредсказуем двубой, в който победител може да бъде всеки един от двата отбора. С интерес ще следим изявите на голмайстора на Серия В Едер, но ще очакваме и какво ще направят Ернандес и Пастор. Тази среща е добре да се играе задължително с троен знак, всичко друго ще бъде една авантюра.

Прогноза за: Бреша - Палермо 1:1

 


Катания - Парма
Час: 16:00
Дата:12.09.2010
Стадион: „Анжело Масимино", Катания
Съдия: Дино Томази

Катания ще търси първа победа в Серия А срещу Парма. Стартът на кампанията на хората на Марко Джанпаоло започна със загуба 1:2 при гостуването срещу Киево, но това не може да се приеме като изненада, тъй като през последните години сицилианци градят своите успехи основно на домашна сцена.

Парма започна чудесно - с победа 2:0 над Бреша, но до този резултат можеше да се стигне и по-лесно. С голове на Божинов и Мороне през първото полувереме „дуковете" наложиха волята си, но през втората част гостите владееха повече топката и лесно намираха празни пространства в защитата на домакините.

Катания ще излезе без Скиача, който е контузен, все още не е напълно сигурно участието на Гомес, но Марко Биаджианти се завръща след изтърпяно наказание. Схемата на игра е 4-3-1-2. В центъра на защитата е по-вероятно да видим Терлизи отколкото Споли, както и отляво Ледесма отколкото Карбони. Вероятен състав: Андухар; Алварес, Терлизи, Силвестър, Капуано; Изско, Ледесма, Биаджианти; Ричиути; Лопес, Маскара.

Галопа и 21 годишния национал Палучи се контузиха в миналия кръг, така, че остава да видим дали Креспо или Маркес ще започнат като титуляри. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, с Божинов в центъра на нападението. Вероятен състав: Миранте; Жакардо, Паци, Лукарели, Антонели; Валиани, Мороне, Гоби; Джовинко, Божинов, Маркес.

През миналия сезон срещата тук завърши с категоричното 3:0 за Катания. Парма никога не са побеждавали в Сицилия в нито едно състезание, а от 2006 година нямат дори вкаран гол на „Масимино".

Прогноза за: Катания - Парма 2:0

 

Дженоа - Киево
Час: 16:00
Дата:12.09.2010
Стадион: „Луиджи Ферарис", Генуа
Съдия: Никола Пиерпаоли

Среща между два отбора, които започнаха кампаниите си в Серия А с победи. Дженоа взе победата при гостуването си срещу Удинезе с късен гол на Место, докато Киево с гол от дузпа в 83 минута победи гостите от Катания. През миналия сезон Дженоа победи тук с 1:0 с гол на Роси, но в началото на сезона загуби гостуването си от „летящите магарета" с 1:3.

Лазаретът на домакините е препълнен: Янкович, Фатич, Паладино и Тони са с контузии, Морети е включен в групата, но не е изключено в центъра на защитата вместо него да видим Милането. Схема на игра на Дженоа: 4-4-2. Вероятен състав: Едуардо; Ранокия, Дайнели, Морети, Рафиня; Роси, Велос, Крисчито, Скули; Дестро, Паласио.

Киево се подсили през лятото с швейцарския национал Фернандес, но той не бе включен в групата за мача. С контузии са Де Паула, Мореро, Тереау. Извън групата са Джокич, Ринкон, Тало и Гасперето. Схема на игра: 4-3-1-2. Вероятен състав: Сорентино; Сардо, Андреоли, Сезар, Мантовани; Лусиано, Рикони, Марколини; Бентиводжлио; Москардели, Пелисиер.

Киево пристига със самочувствие в пристанищния град и ще се опита да развие своя успех. Пелисиер вече откри головата си сметка и ако защитата на домакините не внимава, със сигурност ще има неприятности. През пролетта гостите постигнаха само две победи (едната като гост на Фиорентина), но показаха характер при всичките си загуби, включително и онова 4:3 от Интер. Няма да е никаква изненада ако си тръгнат с точка от Генуа, както и ако загубят с повече от два гола.

Прогноза за: Дженоа - Киево 2:1

 


Наполи - Бари
Час: 21:45
Дата:12.09.2010
Стадион: „Сан Паоло", Неапол
Съдия: Андреа Де Марко

Първият домакински мач на Неапол за сезона ще бъде точно Дербито на Юга. Всички предпоставки да станем свидетели на един горещ спектакъл са налице. Не само защото двата отбора са местни съперници, а и защото винаги са показвали атакуващ футбол и открита игра. През миналия сезон тук се стигна до истинска драма, след като „партенопеите" победиха с 3:2 своя съперник, а всичките голове паднаха през второто полувреме, а на всичкото отгоре двама от Бари бяха изгонени!

В първия кръг Наполи измъкна точката като гост на Фиорентина - в един двубой с много грубости и нажежени страсти, който бе гарниран с два червени картона. Бари започна пък с летящ старт - победа с 1:0 срещу фаворита Ювентус. Голът, който изправи „Свети Никола" на крака бе отбелязан в 43 минута от Донати.

През лятото Наполи привлече Кавани и най-вероятно в неделя вечер той ще направи своя дебют на „Сан Паоло". Блаши заради червения си картон в първия мач отпада, а на левия фланг на отбраната е по-вероятно да видим Кампагнаро вместо Ароника. Схема на игра 3-4-2-3. Вероятен състав: Де Санктис; Грава, Канаваро, Кампагнаро; Маджио, Пациенца, Гаргано, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

През лятото Бари направи някои нови придобивки, но от тях само Гезал бе включен в мача срещу Ювентус. Ромеро и Ривас са контузени и са извън групата. В центъра на защитата е по-вероятно да видим Парис, отколкото Роси. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Жилет; Белмонте, A Масиело, Париси, С. Масиело; Алварес, Донати, Алмирон, Гезал; Барето, Кутузов.

Очакванията са за добър футбол с много голове. Макар, че шансовете са на страната на домакините, не можем да твърдим със сигурност, че те ще победят.

Прогноза за: Наполи - Бари 2:1


Останалите срещи от 2 кръг на Серия А са:

Лацио - Болоня
Лече - Фиорентина

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199