Бенитес: Ливърпул остава завинаги в сърцето ми


Н. Гавазов

Бенитес: Ливърпул остава завинаги в сърцето ми

Старши треньорът на Интер Рафаел Бенитес отбеляза, че работата му в миланския клуб го удовлетворява напълно. Той допълни също така, че Ливърпул остава завинаги в сърцето му и винаги ще си спомня с добро за „мърсисайдци". В интервю за Don Balon испанският специалист засегна и темата с Реал мадрид.

DB: Според слуховете, преди няколко месеца са Ви предлагали да подпишете с Реал Мадрид. Вярно ли е?

- За тази история се изприказва много. Твърде много. Честно казано, мисля, че не бива да обсъждаме темата повече. Моето бъдеще е Интер, а моята работа сега отговаря ма професионалните ми очаквания. Аз си тръгнах от един велик клуб като Ливърпул и дойдох в друг велик клуб с който смятам да творя история.

DB: Искате съдбата да Ви изпрати на пейката на Реал мадрид?

- За бъдещето ще разговаряме друг път.

DB: Но за Вас Реал е повече от клуб?

- Разбира се. Аз станах футболист в школата на Реал, там израснах и като футболист. Там започнах и треньорската си кариера. Това не може да се забрави

 

DB: Точно за това говорим.

- Не. Аз не мога да забравя и Екстремадура, Тенерифе, Валенсия и Ливърпул. Също и Валядолид и Осасуна, където преживях хубави моменти. Но сега реалността е такава, че аз съм в Милано. Винаги трябва да се гледа напред.

DB: Когато говорите за Ливърпул, то...

- Ливърпул ще остане завинаги в сърцето ми. И преди всичко неговите фенове, които са по-важни от ръководителите. Ливърпул е живата история на съвременния футбол. Към мен винаги са се отнасяли много топло там и аз се надявам, че същото ще се повтори и тук.

 

  Сподели
116