Роналдо бута Юве към титлата


FUTBOL-TV

Роналдо бута Юве към титлата

Кристиано Роналдо продължава да вкарва важни голове за Ювентус. Португалецът донесе победата на "бианконерите" при обрата над Лацио с 2:1 в дербито от кръга на Серия А. Така торинският гранд вече има 11 точки аванс на върха в класирането пред втория Наполи.

Лацио поведе в 59-ата след автогол на Емре Джан. След изпълнение на ъглов удар Емре Джан си наниза автогол, като прати топката неспасяемо в мрежата с глава. Ювентус трябваше да чака до 74-ата за първия си удар към и във вратата. Въпреки това гостите сътвориха обрат с головете на Жоао Кансело и Кристиано Роналдо от дузпа.

В 74-ата минута Кансело изравни, възползвайки се от отскочила топка в наказателното поле на домакините. Броени минути преди края Лулич извърши нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Роналдо, който не се поколеба и преодоля Томас Стракоша за крайното 2:1.


"Бяло-черните" увеличиха преднината си на върха и вече водят с 11 точки пред Наполи. За "Старата госпожа" това беше 19-а победа от 21 мача, като шампионите продължават да са непобедени в Серия А през сезона.

  Сподели
447