Рома обяви името на новия изпълнителен директор


Н. Гавазов

Рома обяви името на новия изпълнителен директор

Рома официално обяви, че занапред позицията на изпълнителен директор на клуба ще се изпълнява от Гуидо Фиенга. Също така се съобщава, че Мауро Балдисони става вицепрезидент на "джалоросите".

"Гуидо ще отговаря за привеждането на нашия клуб на ново ниво по отношение на стратегическия  растеж и развитие. Той е призован да участва както в ежедневните операции, така и в дългосрочните проекти в рамките на постигането на нашата цел - да станем успешни и устойчиви както на терена, така и извън него", заяви президентът на клуба  Джеймс Палота.

Фиенга дойде в столичния клуб през октомври 2013 г., заемайки поста директор по  медиите и стратегията. Миналата година той бе натоварен с поста главен оперативен директор.

"Новата роля ще позволи на Мауро Балдисони да се съсредоточи върху по-значими проекти. По-специално, изпълнението на проекта за изграждане на нов стадион, което е от решаващо значение, за да се даде възможност на клуба да се конкурира с всички съперници на най-високо ниво", добави босът на Рома.

  Сподели
416