Дженаро Гатузо: Ще заличим раните си и ще продължим напред


Н. Гавазов

Дженаро Гатузо: Ще заличим раните си и ще продължим напред

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо сподели впечатленията си от срещата за италианската Суперкупа, в която отборът му загуби от Ювентус с резултат 1:0.

"Ние трябва да похвалим отбора, както казах преди мача, трябваше да изкачим планината и се опитахме да го направим.

 Не е моя работа да съдя инцидентите. Признавам, че червеният картон на Кесие бе справедлив. Единствената ми грижа е използването на технологиите. Имахме спорна засада и флагът бе вдигнат. Юве вкара два гола от засада, един от които след като съдиите позволиха атаката да се развие. Решението за анулиране бе взето след това. Това ме дразни.

Отборът показа характер, сражавайки се срещу великолепен съперник. Сега губим двама играчи преди двубоя с Дженоа. Мачът приключи, но след поражението винаги има съжаление.

Напоследък Игуаин няма късмет. Той вдигна температура преди мача, а ние направихме всичко възможно, за да бъде в ред, но в крайна сметка предпочетох по-свеж играч.

Може да изглежда като шега, но е вярно. Игуаин не бе на снимката с принца, защото се страхувах, че вирусът ще се разпространи към други играчи. Това е мое решение", заяви Гатузо.  

Специалистът не даде ясен отговор на въпроса, дали мачът срещу Ювентус е последен за Гонсало с фланелката  на Милан.

"Вътре в мен всичко гори. Имаме 25 играчи, така че няма смисъл да говорим за това сега. Ще заличим раните си и ще видим какво ще се случи след това", каза още специалистът.

  Сподели
417