Дженоа и Милан се разбраха за Пьонтек


Н. Гавазов

Дженоа и Милан се разбраха за Пьонтек

Италианският журналист Алфредо Педула съобщи две трансферни новини, свързани една с друга. Според представителя на медиите, вчера Дженоа е отклонила предложение на Уест Хем за нападателя Кшищоф Пьонтек в размер на 35 милиона евро. Клубът от Лигурия очаква конкретна оферта от Милан за полския голмайстор, която да бъде а стойност 40 милиона евро + бонуси или наем за висока сума + бонуси + опция за задължителната покупка на играча.

Съобщава се, че вчера спортният директор на "росонерите" Леонардо се е договорил с ръководството на Дженоа за трансфера на Пьонтек и може би днес миланци ще отправят официално предложение. Друг журналист в лицето на Даниеле Лонго информира, че страните са се разбрали за наем на нападателя за три години. Причината за това е финансовият феърплей, заради който Милан е принуден да се ограничи с някои трансферни операции.

В същото време Педула съобщава, че Ювентус и Челси са постигнали съглашение относно нападателя Гонсало Игуаин. Аржентинецът ще бъде нает от "сините" за 18 месеца, като в договора е включена опция за евентуална покупка на Гонсало през лятото на 2020 година.

  Сподели
441