Юве с труден успех над Самп след близо 100 минути игра (видео)


FUTBOL-TV

Юве с труден успех над Самп след близо 100 минути игра (видео)

Шампионът на Италия Ювентус се наложи над Сампдория с 2:1 в мач от 19-и кръг в Серия А.  Голямата звезда на "Старата госпожа" Кристиано Роналдо вкара и двата гола за своя тим.

CR7 беше точен във втората минута. Фабио Куалярела изравни от дузпа, която беше отсъдена с ВАР, в 33-ата минута. а Роналдо върна преднината на Старата госпожа в 64-ата минута, като също беше точен от бялата точка. Рикардо Сапонара вкара за 2:2 в 92-ата минута, но попадението беше отменено с ВАР поради засада. Иначе продължението на двубоя бе близо десет минути, но до нов гол така и не се стигна.

С двата си гола срещу Сампдория, Кристиано вече има 14 попадения в Серия А. Така само за 19 двубоя той постави рекорд за най-много голове на португалски футболист в рамките на един сезон в Калчото. Досегашното постижение се държеше от бившия атакуващ халф Руй Барош. През кампания 1988/89, отново с екипа на "Старата госпожа", той отбелязва 12 попадения в 29 срещи от италианския елит.

Иначе лошата новина за "бианконерите" бе, че вратарят Войчех Шчесни получи травма още на загрявката, като Матия Перин застана под рамката от 1-ата минута. Тепърва ще става ясно колко е сериозна контузията на стража на Юве.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
436