Болоня – Милан: По-съсредоточеният ще спечели


Н. Гавазов

Болоня – Милан: По-съсредоточеният ще спечели

Болоня - Милан

Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня

Дата: 18.12.2018 г.

Час: 21:30

Съдия: Фабио Мареска

Програмата на 16-я кръг на Серия А ще завърши тази вечер в Болоня, където едноименният отбор ще приеме Милан. И двата отбора имат нужда от точки, за това очакванията са за здрава битка, а интригата е, че начело на "рособлу" е бившият наставник на "росонерите" Филипо Индзаги.

Болоня не провежда добре кампанията и в скоро време може да се стигне до смяна на старши-треньора. "Рособлу" победи Рома и Удинезе през септември и мнозина предположиха, че отборът ще се подвизава минимум в средата на таблицата. Дори равенствата с Торино и Сасуоло бяха приети позитивно през октомври. Колективът на Индзаги обаче продължи серията си без победа, а декември бе започнат с две поредни загуби. Като цяло Болоня не играе толкова зле, но тук има натрупване и в крайна сметка са важни резултатите, а според тях тимът е на 18-то място в класирането, на две точки от спасителния бряг.

Милан влиза в мача с много лошо настроение, въпреки отпразнуването на 119-годишнината от основаването на клуба. "Росонерите" безславно завършиха европейската си кампания в четвъртък, след загуба от Олимпиакос с 3:1, при положение, че италианският отбор го устройваше и равенство. По-притеснителното е, че миланци не показаха страст в нито една среща в Европа, постоянно допускаха голове, даже люксембургския Дюделанж вкара два от трите си гола във вратата на Милан. Малко повече повод за радост има представянето на тима в Серия А. Там Милан е в серия от три мача без загуба, което помогна на тима да се изкачи на четвъртата позиция в класирането, на точка пред Лацио и на 6 пункта след градския съперник Интер.

Ерик Пулгар от домакините е аут, за Милан няма да играят контузените Матиа Калдара, Лукас Биля и Джакомо Бонавентура.

Труден за прогнозиране мач, защото и двата отбора създават положения в последните си срещи, като проблемите идват от реализацията на положенията. В този смисъл не е ясно кой от съперниците ще успее този път да се възползва от положенията си. Фаворит в мача е Милан, но напълно е вероятно и домакините да вземат двубоя.

Прогноза: Болоня – Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
480