Алегри: Интер създаде немалко проблеми на Ювентус


Н. Гавазов

Алегри: Интер създаде немалко проблеми на Ювентус

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира резултата от мача от 15-ия кръг на италианската Серия А с Интер. Срещата се проведе в Торино на стадион "Алианц - Ювентус" и завърши при резултат 1: 0 в полза на домакините.

"Интер създаде много проблеми на Ювентус през първото полувреме, когато започна мача с Марио и Галиардини, затова с всички сили се опитахме да ги затворим. След почивката преместих Манджукич на левия фланг, а Дибала започна да играе много по-добре. През втората половина не позволихме на противника да създаде каквото и да е пред нашата врата, освен това имахме още няколко опасни моменти.

Ювентус показа само половината от възможностите си през първото полувреме, но след това отборът започна да държи по-уверено топката, да действа по организирано и сплотено. Знаехме, че първенството няма да приключи днес, но все пак трябваше да избегнем поражението", заяви Алегри.

Ювентус събра 43 точки и продължава да бъде лидер в класирането на Серия А. Интер има в актива си 29 пункта и се намира на трета позиция.

В следващия кръг Ювентус ще гостува на Торино, а Интер ще се срещне у дома на Удинезе. И двата мача ще се проведат на 15 декември.

  Сподели
366