Гатузо отговори на вицепремиера на Италия


Н. Гавазов

Гатузо отговори на вицепремиера на Италия

Милан не успя да победи Лацио в мач от 13-я кръг на Серия А, като допусна гол в 94-ата минута. Този резултат предизвика и мини скандал, след като министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер на Италия Матео Салвини отправи сериозни критики срещу наставника на "росонерите" Дженаро  Гутузо. Политикът е фен на "росонерите" и изглежда мача от трибуните на "Олимпико", след което не скри разочарованието си от резултата.

"Когато вкараш гол в такъв труден мач, съвсем логично е да се затвориш в защита. Но какво чакаше Гатузо, за да направи смените? Допълнително време? Дъждът, трудният терен... ясно е, че играчите са много уморени. Обяснете ми упоритостта на Гатузо. Защо не пуснадвама или трима от резервите да играят в последните десет минути? Кастилиехо вместо Борини, от който по-бързо се движи баба ми", заяви Салвини.

"Видяхте ли контраатаката на Сусо и Кутроне? Бяха уморени до смърт, бедните. Ако някой друг беше на мястото им, всичко би могло да се завърши различно.

Не е нужно да сте опитен треньор, за да разберете това. Нямам лиценз, но аз ги разбирам нещата. И всеки, който гледаше мача у дома, също разбра за какво става дума", каза още политикът.

Ибрахимович? Не знам за какъв баланс в съблекалнята говорят всички. Ако оставите Кутроне да стои сам и около да няма никой, тогава какво ще промени Ибра? Проблемите на Милан са центърът и отбраната. Когато видях състава за днешния мач, се прекръстих", завърши Салвини.

Гатузо отговори:

"Салвини се оплаква от отсъствието на смени? Вижте какво, аз не говоря за политика. Защото не разбирам нищо от нея. Съветвам Салвини да мисли за политиката. Има толкова много проблеми в страната, а вицепремиерът говори за футбол. Нещо не е наред тук".

Напомняме, че Милан пристигна във Вечния град със сериозни кадрови проблеми, но даде битка на съперника, който букмейкърите определяха за сигурен победител в мача. Въпреки това, гостите бяха близо до победата, след като поведоха с гол на Франк Кеси в 78-та минута, преди да бъдат попарени от Хоакин Кореа в добавеното време.

  Сподели
489