Бившият директор на Милан Марко Фасоне проговори


Н. Гавазов

Бившият директор на Милан Марко Фасоне проговори

Бившият директор на Милан Марко Фасоне даде интервю за  Il Sole 24 Ore, в което потвърди слуховете, че клубът е обмислял покупката на нападателя Кристиано Роналдо.

"Президентът вярваше, че привличането на Роналдо ще помогне да се постигне успех на китайския пазар. Кристиано вече искаше да напусне Реал Мадрид и ние знаехме за това. Видяхме се през юли 2017 година с неговия агент Мендеш, обсъдихме възможността за трансфер. Убедих господин Ли да отхвърли това. Роналдо бе много скъп и не си заслужаваше.

126 милиона евро загуби? Загубихме 45 милиона евро поради обезценяването на активите. Ако това не се вземе в предвид, загубите ще бъдат 81-82 милиона - това е дори по-добре, отколкото очаквахме в бизнес плана.

Разбира се, ние бяхме прекалено оптимистични за китайския пазар. Юнхун Ли не успя да привлече инвеститори оттам. Въпреки това, ние компенсирахме това с печалбите от стадиона и продажбата на футболисти. Липсата на приходи от Китай е единственият ни недостатък.

Бордът на директорите реши, че в случай на неуспешни преговори с Китай, Ли да инвестира парите си - 120 милиона. Той обаче инвестира 88 милиона, а крайният срок изтече. Ли избра да се откаже от клуба. С това решение той изненада всички - и мен", заяви Фасоне.

  Сподели
413