Биографът на Роналдо: Кристиано не усещаше подкрепа в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Биографът на Роналдо: Кристиано не усещаше подкрепа в Реал Мадрид

Известният испански журналист Гилем Балаге, който също така е и биограф на нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо, разказа за мотивите за трансфера на португалеца от Реал Мадрид в италианския клуб.

"Роналдо се стреми да почувства, че всеки играч на Ювентус вярва в него, тъй като в последно време той не усещаше такава подкрепа в Реал. Търсенето на вяра и преданост го закара в Италия. Тук го посрещнаха с разтворени обятия не само феновете на Ювентус, но и всички съпричастни към италианския футбол.

Когато Роналдо е раснал, до него не е имал баща и по време на цялата си професионална кариера той търси този пример за подражание, от Сър Алекс до агент Жорже Мендеш. Топлината на феновете в Италия му позволи да запълни тази емоционална дупка. Той търсеше обич, но Флорентино Перес не го интересуваше това. Роналдо отново откри това за себе си именно в Ювентус.

Може би Алегри няма да замени бащата на Роналдо, но той може да бъде строг в решаващите моменти и да помогне за растежа и усъвършенстването на португалеца", заяви Балаге.  

  Сподели
350