Ювентус е готов да предложи за Погба 150 милиона евро


Н. Гавазов

Ювентус е готов да предложи за Погба 150 милиона евро

Ювентус е готов да използва своя нападател Пауло Дибала, за да си върне полузащитника Пол Погба, който в момента се състезава за Манчестър Юнайтед, твърдят британски източници.

Както е известно, преди две години "червените дяволи" обновиха своя трансферен рекорд, плащайки на Ювентус 89 милиона паунда за Погба, но френският национал така и не успя да набере стабилност, заради което през миналия сезон нерядко се оказваше на резервната пейка и дори извън заявката на отбора.

Освен всичко това, за последните няколко месеца Погба нееднократно намекна, че има съществени разногласия с мениджъра Жозе Моуриньо, заради което пресата непрекъснато спекулираше за евентуално заминаване на 25-годишния футболист.

През лятото пък се появиха съобщения, че Барселона се опитва да привлече Пол и дори испанците са отправили оферта за играча. Според слуховете, каталунският клуб запазва интерес към световния шампион и е готов да възобнови своите опити за привличането му с откриването на зимния трансферен прозорец.

Британски източници обаче твърдят, че Ювентус също има интерес към Погба, като шампионът на Серия А вече е приготвил свое предложение за Пол в размер на 150 милиона паунда.

През лятото клубът от Торино похарчи 90 милиона паунда за покупката на Кристиано Роналдо, заради което талантливият Пауло Дибала бе лишен от място в стартовия състав и сериозно се замисли за напускане на Ювентус. Вместо да се опита да събере Роналдо и Дибала в един отбор, старши-треньорът на "бианконерите"  Масимилиано Алегри е готов за размяна на 24-годишния аржентинец с Погба.

За да заинтересува своите колеги от "Олд Трафорд", Ювентус възнамерява да отправи много любопитно предложение - 100 милиона паунда плюс Дибала. По такъв начин италианският клуб оценява Погба на 150 милиона паунда.

В Ювентус са убедени, че френският национал е щастлив да се върне в клуба, като по този начин ще избяга от всички свои неуредици в Манчестър. Италианците имат твърдото намерение да осъществят трансфера още през януари.

  Сподели
468