Лихтщайнер: Никога не съм бил резерва в три поредни мача


Н. Гавазов

Лихтщайнер: Никога не съм бил резерва в три поредни мача

Защитникът на Арсенал Щефан Лихтщайнер заяви, че не е свикнал да седи на пейката, но все пак не планира да завърши кариерата си на футболист. Напомняме, че 34-годишният швейцарец пристигна на "Емирейтс" като свободен агент през лятото, но до момента се появи само в един мач като резерва, губейки конкуренция в лицето на Ектор Белерин.

Според Лихтщайнер, той лесно е можел да премине в друг клуб, където би имал твърдо място в стартовия състав, но е предпочел да играе на най-високо ниво.

"Имах варианти с пет клуба, в които можех да играя по 47 от 50 мача на сезон. Липсата на игрова практика не ме дразни толкова много, както бе през 2011 година, когато отидох в Ювентус, но аз исках да се отправя именно в голям клуб. Търсех изпитание с високи изисквания в нова лига.

Именно за това от самото начало знаех, че в Арсенал ще се наложи да се сражавам за място в титулярния състав с Ектор Белерин. Отстъплението не е за мен.

Ако бъда принуден да призная, че вече не мога да поддържам своето предишно ниво, значи времето е дошло. Но в такъв случай аз не само, че ще напусна швейцарския национален отбор, но и ще завърша кариерата си. Но що се отнася до физическите ми показатели, те отговарят на 28-годишен футболист.

За мен е необичайно да бъда резерва. Три мача на пейката - такова нещо никога не се е случвало с мен. Ако много си постигнал в кариерата, тогава очакваш много от себе си и искаш да играеш. Но аз знам, че ще имам шансове да играя", заяви Лихтщайнер.

  Сподели
448