Гатузо: Всички обичаме Кутроне, но засега той няма място на терена


Н. Гавазов

Гатузо: Всички обичаме Кутроне, но засега той няма място на терена

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира срещата с Рома от третия кръг на Серия А, както и отсъствието на голмайстора на отбора през миналия сезон Патрик Кутроне от стартовия състав на тима. Напомняме, че именно голът на 20-годишния италианец донесе снощната победа на Милан над Рома с 2:1.

"Патрик е играч, когото всички обичаме. Но сега той няма място на терена. Скоро обаче ще започнем да играем на всеки три-четири дни и тогава за всички ще има място.

Бяхме много огорчени след мача с Наполи, но аз казах, че от него можем много да научим и не можем просто да го вземем и захвърлим. Срещу Рома започнахме добре от самото начало и точно това искам от своите футболисти. Трите смени ни дадоха физическа яркост и скорост. Имахме 4-5 възможности след почивката. Но и съперникът игра много силно, което прави победата по-сладка.

Повратен момент за сезона? Това е вторият наш мач, а ме питате за повратен момент. Не мога да кажа такова нещо. Но познавам своите момчета и знам в кои компоненти трябва да се подобрим, за да станем отбор.

Какъв е пределът на Милан? Той се състои в това, че когато съперникът започне да води играта и да създава проблеми, ние се предаваме при първите трудности. Тук трябва много да работим", заяви Гатузо.

  Сподели
449