Ди Франческо: Вторият гол на Милан е срам за нас


Н. Гавазов

Ди Франческо: Вторият гол на Милан е срам за нас

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо сподели мнение за мача с Милан от третия кръг на Серия А, който столичани загубиха с 2:1, като решаващият гол на "росонерите" падна в последните секунди на мача.

"Подарихме цяло полувреме на Аталанта и направихме същото в мача с Милан. Отборът се преустрои след почивката и успя да прибави, но е срамно, че допуснахме такъв гол - направихме грешка секунди преди последния съдийски сигнал. Стивън реши да играе с партньора си, вместо просто да тръгне с топката. Наивна грешка, за която си платихме.

Очевидно е, че направените промени трябва да осигурят усещането за надеждност на отбраната, която не се наблюдаваше преди. Но това не сработи. Винаги виждам, че бавно започваме сезона, а след това започваме да прогресираме.

Сега трябва да оценим ситуацията и да направим правилните изводи, за да не повтаряме това в бъдеще. Принудени сме да приемем този резултат, за съжаление, новата схема на игра не се оправда. Още сега мога да кажа, че не изглеждаме убедително в отбрана, както през миналия сезон, а имаме същите футболисти. Допускаме грешки и допускаме много голове. Предстои ни усърдна работа на тренировките.

Опитах се да направя нашата отбрана по-компактна, но допуснатите грешки нивелираха усилията ми. Като цяло, липсва ни съгласуваност на действията и това в голяма степен е психологически аспект", заяви Ди Франческо.

  Сподели
406