Ювентус - Лацио: Шампионите ще пречупят "орлите"


Н. Гавазов

Ювентус - Лацио: Шампионите ще пречупят

Ювентус - Лацио

Стадион: "Ювентус Арена", Торино

Дата: 25.08.2018 г.

Час: 19:00

Съдия: Масимилиано Ирати

Ювентус и Лацио си дават среща в столицата на Пиемонт в мач от втория кръг на Серия А. "Бианконерите" започнаха защитата на титлата си с очаквана победа във Верона, но веднага ще уточним, че хората на Макс Алегри много трудно постигнаха успеха и дори бяха изправени пред сензационна загуба, защото на определен етап от сблъсъка Киево водеше с 2:1. Отначало автогол на съперника помогна на шампионите да изравнят, а Филипо Бернардески донесе трите точки след гол в третата добавена минута. Двубоят ще се запомни и с дебюта на Кристиано Роналдо, който не само, че не успя да се отличи, но и трудно намираше пространства за точен и застрашителен удар към противника. Така торинци нямат загуба в пет поредни мача от Серия А, а поражението е единствено за последните 26 срещи. Що се отнася до домакинствата, Юве постигна девет победи в девет двубоя, допускайки в тях само четири гола.

Лацио прие Наполи в първия кръг от новия сезон и загуби с 2:1. Единственото попадение в мача бе дело на Чиро Имобиле. Интересното е, че "орлите" не успяха да се развият преимуществото си  след като откриха резултата и вместо да се възползват от шока в редиците на съперника, те се отдръпнаха, позволиха инициативата на неаполитанци и бяха наказани. Това е втора поредна загуба за столичани, които са без победа в четвърти пореден двубой. В същото време Лацио е в серия от шест победни мача като гост, като в четири от тях постигна победа. В пет от тези шест мача римляните вкараха минимум два гола.

През миналия сезон двата тима подариха истинска феерия на зрителите тук. "Орлите" победиха с 2:1, като Чиро Имобиле направи дубъл. Нито един от последните десет двубоя между Ювентус и Лацио завърши наравно. Торинци имат 8 победи, а римляните - две.

Ювентус рядко позволява на съперниците си да вкарват в Торино. За Лацио това гостуване ще е много проблематично и тимът трудно ще се противопостави на шампиона. Главното оръжие на гостите ще са набезите по флангове, но Алегри със сигурност не е забравил миналогодишното фиаско и вероятно ще вземе мерки в тази посока.

Класата на Ювентус не буди никакво съмнение, a разколебан Лацио едва ли ще успее дa се противопостави, за това очакванията са за победа на шампионите.

Прогноза: Ювентус - Лацио 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
497