Наполи – Милан: Домакините ще излязат победители и в това дерби


Н. Гавазов

Наполи – Милан: Домакините ще излязат победители и в това дерби

НаполиМилан

Стадион: "Сан Паоло“

Дата: 25.08.2018

Час: 21:30

Съдия: Паоло Валери

Предстоящият 2-ри кръг на Серия А започва ударно с две дербита и едно от тях е между грандовете Наполи и Милан. "Небесно-сините“ показаха характер миналата седмица при гостуването на Лацио и успяха да измъкнат 3-те точки след обрат, докато за "росонерите“ това ще е първи официален двубой, тъй като мачът им с Дженоа при откриването на сезона беше отменен, заради тргедията в Генуа.

Анчелоти започна обещаващо работата си в Наполи и при евентуална нова победа може да даде сериозна заявка, че отборът и тази година ще се бори за Скудето. Жоржиньо със сигурност ще липсва много на домакините, но за щастие на привърженциите отсъствието му не се оказа решаващо в първия кръг. Другото притеснение е свързано с нападението, тъй като Мертенс беше оставен на резервната скамейка и очакванията са и през този уикенд Милик да го замести на върха на атаката.

Интересно ще е да видим какво лице ще покаже Милан през настоящата кампанията и ще съумее ли този път да зарадва феновете. "Росонерите“ вече не са собственост на китайския милиардер, но това не попречи на ръководството да привлече класни футболисти в лицето на Игуин и Бакайоко, за които се очаква да стартират титуляри в събота. Финалистът от Световното първенство Иван Стринич засега няма право да играе, заради проблеми със сърцето и ще е извън сметките на Гатузо за дълго време. Андреа Конти пък продължава да се възстановява в лазарета, където изкара практически целия минал сезон, а Чалханоглу е наказан и няма да пътува със съотборниците си.

Предстоящото дерби има особено значение и за Карло Анчелоти , който прекара голям част от кариерата си в Милан и със сигурност ще бъде интересно да се изправи срещу любимият си клуб. Като цяло засега "росонерите“ са енигма, докато Наполи показа характер в сблъсъка с Лацио и поради тази причина не ни остава друго освен да прогнозираме успех за домакините.

Прогноза: Наполи – Милан 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
554