Отлагат първия кръг в Серия А?


Н. Гавазов

Отлагат първия кръг в Серия А?

Ръководството на Серия А обмисля да отмени всички срещи от първия кръг от новия сезон заради трагедията в Генуа. Напомняме, че броят на жертвите при срутването на моста достигна 39 души. Четирима оцелели бяха измъкнати от колите си при спасителната операция, която продължава вече второ денонощие. Ранените са 16, като девет от тях с в тежко състояние. Много хора са в неизвестност.

Вече има списъци с имената на загиналите. Сред тях са четирима гръцки и четирима френски туристи. Властите съобщиха, че 643-ма души са били евакуирани от сградите до и под разрушения мост.

Във връзка с това вчера бяха отменени срещите с участието на двата отбора от главния град в Лигурия. Така Милан - Дженоа и Сампдория - Фиорентина ще се проведат в друг ден.

Сега става известно, че ръководството на Серия А обмисля да отмени всички двубои  от първия кръг, след като в социалните мрежи и в медиите се направиха много изказвания в тази псоока. Според италианския източници, Ювентус, който първи от всички започва кампанията с гостуване на Киево, вече е дал принципното си съгласие за отлагане на мача.

  Сподели
426