Милан и Ювентус готвят гръмка сделка


Н. Гавазов

Милан и Ювентус готвят гръмка сделка

Милан и Ювентус съгласуваха условията на гръмка сделка, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според информацията, защитникът Леонардо Бонучи се завръща в Ювентус година след като напусна торинския клуб. Бранителят ще бъде разменен с Матиа Калдара. Двамата футболисти са оценени на по 40 милиона евро, така че нито един от клубовете няма да доплаща пари при размяната на играчите. Според Sky, Бонучи се е съгласил на намаление на заплатата заради трансфера. Сега той ще получава по 5.5 милиона евро на година. 

Освен това, нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин ще премине в Милан в рамките на сделката. Съобщава се, че аржентинецът ще бъде нает от "росонерите" за 18 милиона евро с опция за покупката му за 36 милиона евро.

Към момента продължават преговорите между агента на Игуаин и ръководството на Милан за личните условия на нападателя, който се съгласи на намаление на заплатата на "Сан Сиро". Братът на футболиста пристигна снощи в Casa Milan, като на улицата пред сградата се бяха събрали около сто фена на "росонерите". Гонсало даде съгласие за трансфера, така че сега остава само да бъдат уточнени детайлите на прехода.

Някои италиански инсайдери като Пиетро Мацара обаче твърдят, че Игуаин ще подпише четиригодишен договор с Милан със заплата от 7.5 милиона евро, т.е. същото възнаграждение както в Ювентус, като промяна ще има само в системата с бонусите.

31-годишният Бонучи игра за Ювентус в периода 2010 -17 година и бе водещ защитник на отбора, но през миналото лято сензационно премина е Милан за 42 милиона евро. Леонардо записа 51 мача за "росонерите", в които вкара два гола.

24-годишният Калдара принадлежи на Ювентус от януари 2017 година, но за всичкото това време игра под наем в Аталанта, където стана основен играч и спечели добри отзиви.

30-годишният Игуаин преди два сезона пристигна в Ювентус за рекордните за Серия А 90 милиона евро и стана важен играч за "бианконерите". Той вкара 23 гола в 50 мача през миналия сезон. Ролята на аржентинеца обаче ще бъде минимализирана заради пристигането на Кристиано Роналдо, което накара Гонсало да се реши на този ход.  

  Сподели
703