Новите планове на Мончи


Н. Гавазов

Новите планове на Мончи

Рома възобнови своя интерес към 26-годишното крило на РБ Лайпциг и националния отбор на Швеция Емил Форсберг, твърди Bild, а информацията се потвърждава от няколко италиански инсайдера. Напомняме, че римляните искаха да видят шведа в своите редици още преди месец, но след това съсредоточиха вниманието си към Малкъм.

В лагера на "вълците" никак не са съкрушени по повод провалената сделка с Бордо, а старши-треньорът на отбора Еузебио Ди Франческо увери, че столичният клуб ще подпише с най-добрия изпълнител.

Както информират няколко източника, неуморимият спортен директор на Рома вече е осъществил контакт с РБ Лайпциг, както и с агента на крилото относно възможен преход на шведа в римския клуб. Представител на Форсберг е Хасан Четинкая, който защитава интересите и на вратаря на националния отбор на Швеция Робин Олсен. Напомняме, че стражът премина в Рома във вторник, а Мончи се намира в добри отношения с Четинкая.

Препятствие пред осъществяване на трансфера можа да стане това, че "биковете" не желаят да се разделят със своя футболист. От друга страна италианците са готови да предложат за Форсберг 40 милиона евро, а това надминава оценката от 35 милиона евро на немския клуб за своя футболист, което от своя страна може да изкуши представителя на Бундеслигата да се раздели със своя играч.

Паралелно с това Мончи се е захванал с укрепване на средната линия на тима. На радара на "вълците" се намира 21-годишният полузащитник на Каляри Николо Барела и 28-годишният мексиканец Ектор Ерера от Порто.

  Сподели
413