Рома може да се обърна към съда, заради трансфера на Малкъм


Н. Гавазов

Рома може да се обърна към съда, заради трансфера на Малкъм

Спортният директор на Рома Рамон Мончи обясни ситуацията с проваления трансфер на нападателя Малкъм. Напомняме че на 23 юли Рома и Бордо официално обявиха, че са се договорили за трансфера на Малкъм за сумата от 38 милиона евро. Играчът трябваше да кацне в Италия снощи, но в последния момент рейсът на играча бе блокиран от френския клуб, след като Барселона предложи оферта от 41 милиона евро за футболиста. Рома от своя страна отказа да участва в търга за Малкъм и напусна борбата за подписа на бразилеца.

Мончи призна, че клубът обмисля да се обърне към съда за така развилата се ситуация.

"Това, което се случи с трансфера на Малкъм лесно може да се обясни, но е трудно да се обясни. Това бе играчът, който ни хареса, този футболист, когото искахме. Нас напълно ни устройваше кандидатурата на Малкъм и виждахме в него добро подсилване на състава. Клубът започна преговори с Бордо и с играча преди седмица.

След четири дни на напрегната работа ние стигнахме до съглашение, това се случи вчера в 17:00 часа. Договореността бе с агента, играча, а освен това бяха затворени преговорите с Бордо. Имахме разрешение от френския клуб  за това бразилецът да дойде в Рим в 23:00 часа местно време за преминаване на медицински прегледи на следващия ден. Ние бяхме спокойни и убедени в този трансфер.

Половин час след като съглашението бе намерено, президентът на Бордо ми позвъни, за да ми каже, че ще е по-добре да направим официално изявление за намерено съглашение между нас. Аз на свой ред отговорих, че това не е добра идея, тъй като има правила, освен това може да започне търг за играча, но френското ръководство продължи да настоява на своето и все пак обяви за постигнато съглашение с нас. Тогава ние се принудихме да направим същото.

След това, ориентировъчно около час, на хоризонта се появи Барселона и сделката се провали. Истината е, че от по-рано знаех, че много клубове се интересуват от Малкъм, в това число и каталунският клуб, но именно за това искахме да затворим сделката възможно най-бързо.

Много се изненадах, когато ми се обади един от агентите и каза, че Бордо е забранил на играча да лети за Рим. Веднага позвъних на президента на Бордо и отново за моя изненада той ми каза, че е пристигнала оферта от Барселона и сумата е по-голяма от нашата. Той ме помоли за подобряване на нашата оферта, ако искаме играча.  Аз отговорих, че вече има подписано съглашение. Той отвърна, че няма никакви подписи, аз отговорих, че всички документи са изпратени, но той каза, че за съжаление, не може да направи каквото и да е.

Обадих се на нашия президент, за да му съобщя за тази ситуация и той ми каза, че сме в състояние да представим по-добра оферта от тази на Барселона. Аз не бях съгласен с това, но той настоя и ми каза да продължа напред. Тогава позвъних на главата на Бордо и на агентите, предупредих ги, че можем да подобрим офертата на Барселона. Президентът на Борди ми отвърна, че са му нужни подписани документи. В 23:00 часа ние подписахме всички документи с новата оферта, което, пак повтарям, бе направено по молба на нашия президент.

Агентът и президентът на Бордо ми казаха, че ако всички се съгласят, те ще върнат документите и ще пуснат играча за Рим. Днес отново се свързах с агент Фернандо Гарсия, който ми каза, че има среща с ръководството на Бордо за 11 часа, за да бъде потвърдено всичко и дали да пътуват за Рим тази вечер. Следобед получих обаждане на телефона си, че трябва отново да повишим цената. Веднага казах, че няма да участваме в търг: вчера те ми казаха, че трябва да повишим офертата си, а ние го направихме по изричното желание на нашия президент. С това приключихме и всичко завърши по този начин.

В момента разглеждаме въпроса с обжалването на действията на представителите на Бордо в съда. Истина е, че нямаме подписани договори, но при мен е цялата кореспонденция с агентите и с президента на Бордо. За това ще оценим тази възможност.

Какво мога да кажа на феновете? Много съжалявам, че всичко се случи по този начин, но мисля, че ние напълно се договорихме с Бордо, а след това даже подобрихме предложението си. Президентът Палота реши да предложи най-добрите условия, но когато преговорите се превърнаха в търг, ние решихме да ги напуснем.

Ако някой желае да дойде в Рома, ОК, но ако в крайна сметка няма такова желание, то по-добре ще е да не виждаме такъв човек. Искам да уверя феновете, че ние продължаваме старателно да работим, търсим играча, който желае да дойде в Рома и да не отстъпва на Малкъм, а даже и да го превъзхожда", заяви Мончи.

  Сподели
602