Роберто Баджо стана футболен чиновник


Н. Гавазов

Роберто Баджо стана футболен чиновник

Роберто Баджо стана футболен чиновник. Бившият футболист, който окачи обувките през 2004 година се е съгласил да стана началник на техническия департамент във Федерацията по футбол на Италия. Един от приоритетите му ще бъде работата за развитието на детско-юношеския футбол. Легендата обяви също така, че е дал съгласието си да поеме и длъжността директор на базата на националния отбор в Коверчиано.

"Това ще бъде голямо предизвикателство за мен, но трябва да изчакаме да бъда утвърден на федералния съвет в сряда", допълни Баджо при напускането на централата на футболната асоциация в Рим след срещата си с президента Джанкарло Абете, която продължи близо два часа.

Роберто ще работи на доброволен принцип, както и всички останали членове на Управителният съвет на федерацията и ще има правото да взима решения за всичко, което се отнася до техническата област.

От бившия му отбор Интер веднага реагираха и на официалния сайт на клуба излезе следното съобщение:

"Един истински шампион застана в служба на италианския футбол. Роберто Баджо прие предложението на италианската футболна федерация, а със своя талант и изключителен опит може да даде значителен принос в техническата област".

"Президентът Масимо Морати и всички в Интер сме горди, че Роберто поема по този нов път и сме убедени, че ще той бъде полезен за националния отбор. Капитанът Хавиер Санети и отборът посрещнаха с радост новината и пожелават от сърце много късмет на своя бивш съотборник, носил екипа на "нерадзурите" с професионализъм, чувство и класа", се казва в съобщението.

 

  Сподели
152