Алисон: Сега започва нова глава в моя живот


Н. Гавазов

Алисон: Сега започва нова глава в моя живот

Вратарят на Рома Алисон Бекер трябва да пристигне в Ливърпул тази вечер, съобщават италиански източници. Според информацията, бразилецът ще премине медицински прегледи утре и до края на деня ще подпише контракт с английския клуб. Това означава, че Алисон ще стане най-скъпият вратар в историята на футбола. Това стана възможно след като стражът съгласува с Ливърпул всички детайли от личния си договор.

Потвърждение на цялата тази информация е фактът, че бразилецът се появи на летището край Рим, преди да полети за Острова.

"Искам да кажа голямо благодаря на феновете на Рома. Сега започва нова глава в моя живот", бе краткият коментар на Алисон.

"Епохата на Лорис Кариус като титулярен вратар на Ливърпул завърши. До пристигането на Алисон своя шанс ще получи Дани Уорд. Най-вероятно именно той ще започне мача с Уест Хем. В клуба се надяваха, че Кариус ще може да се възстанови след своите грешки, да проведе идеална подготовка за новия сезон и да се закрепи на вратата на "червените", но грешката на немеца в първия мач не остави никакъв шанс на Клоп, освен да плати исканата сума за Алисон Рамзес Бекер", заяви пък източник от "Анфийлд".

Както е известно, Ливърпул отправи оферта на Рома за вратаря във вторник, след което двата клуба стартираха преговори за трансфера на играча. Паралелно с това англичаните са започнали преговори и със самия футболист, като почти всичко е било уточнено още до края на вчерашния ден. Днес мърсисайдци отправиха нова, по-добра оферта за Алисон, която Рома веднага прие, след което бяха изчистени всички детайли от личния контракт на стража.

Напомняме, че по-рано се съобщаваше, че самият вратар е изразил желание да премине в клуба от "Анфийлд". При това за играча претендираха Челси и Реал Мадрид. Още снощи обаче стана известно, че испанският клуб няма да наддава за бразилеца, тъй като все още не е решил какво да прави с Кейлор Навас - на практика, действията на мърсисайдци идват много бързо за испанците, които се оказаха неподготвени за бързо развилата се ситуация.

Що се отнася до Челси, "сините" имат предложение от 70 милиона евро за Алисон, но няма да предлагат повече пари и в момента клубът е насочил вниманието си към Петер Шмайхел от Лестър.

 

  Сподели
411