Роналдо: Благодаря на Юве, че ще продължа да играя в голям клуб


Н. Гавазов

Роналдо: Благодаря на Юве, че ще продължа да играя в голям клуб

Новото попълнение на Ювентус Кристиано Роналдо, който в понеделник бе представен като ново попълнение на италианския шампион, обясни причините да избере "бианконерите" като следващото си работно място.

"Трудно ми е да отговоря защо избрах Ювентус. Според мен, това е един от най-големите клубове в света. Мисля, че взех правилното решение. Моите приятели и съотборници отдавна ми говореха, че този клуб ми подхожда. Много лесно взех решение, защото избрах най-големия клуб в Италия.

Разбира се, аз запомних момента с овациите (в първия четвъртфинален мач от Шампионска лига с Реал в Торино). Хубаво е когато твоята игра толкова е ценена. Надявам се, че сега ще мога да се отплатя за това внимание. Освен това искам да благодаря на всички фенове, които дойдоха да ме посрещнат на летището.

Не мисля за това какво мога да постигна във футбола. Аз се наслаждавам на играта и се чувствам млад. Харесва ми да се съревновавам, навсякъде обичам това: в Спортинг, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, а сега и в Ювентус. Когато започвах да играя, аз не можех да мечтая за такова количество трофеи.

Не съм се разстроил, че напуснах Реал Мадрид. Това е голям клуб. При цялото ми уважение към играчите, но на моите години те заминават за Катар или Китай. Благодарен съм на ръководството на Ювентус, че ще продължа да играя в голям клуб", заяви Роналдо.

  Сподели
420