Джан отишъл в Ювентус заради трофеи


Н. Гавазов

Джан отишъл в Ювентус заради трофеи

Полузащитникът на Ювентус Емре Джан обясни причините да напусне Ливърпул по-рано през лятото. Напомняме, че през миналия месец немският национал се присъедини към шампиона на Серия А като свободен агент, получавайки впечатляващ бонус в размер на 14 милиона евро.

Преди това Емре в продължение на няколко месеца водеше тежки преговори с Ливърпул за продължаване на своя изтичащ контракт и както се оказа - безуспешно. Предполагаше се, че Джан е решил да си тръгне заради влошаване на отношенията с мениджъра Юрген Клоп, но немецът разсея този мит, обяснявайки трансфера си с желанието да печели трофеи.

"Имах много предложения от много добри клубове. Реших да премина в Ювентус, защото смятам този проект за много голям. Те имат много големи цели. Искам да бъда част от този проект", заяви Джан.

"Наистина се радвам да бъда тук. Знам как Ювентус играе, видях много техни мачове през миналия сезон. В добавка тук е играл Зидан, един от моите кумири", уточнява немецът.

"Когато започнах да играя футбол, моят първи треньор бе голям фен на Ювентус. Когато бях на шест или седем години, той ми каза, че някога ще играя за Ювентус. Сега съм това и това е класна история.

Клубът от много години се намира в добри отношения с моите агенти. Просто знам колко огромен е този клуб, както и характерът на клуба - те искат да печелят трофеи. Това е и моят характер. Дойдох тук заради трофеите", каза още Джан.

"Мисля, че нашата първа цел трябва да стане спечелването на Серия А, а след това Шампионска лига. Ние сме длъжни да се стремим към това. Аз съм тук за да помогна на отбора.

Дали съм имал проблеми с Клоп? Не, не съм имал никакви проблеми с Клоп. Имах добри отношения с него. В края той ми пожела всичко най-добро тук. Никога не са възниквали проблеми между мен и Клоп", уточни полузащитникът.

  Сподели
558