Роко Комисо представи официално предложение за покупка на Милан


Н. Гавазов

Роко Комисо представи официално предложение за покупка на Милан

Преговорите между американския инвеститор Роко Комисо и Милан за закупуването на клуба се придвижиха напред през последните 24 часа, съобщават италиански източници. Според последни данни, милиардерът желае да завърши сделката до 6 юли. Съобщава се, че Юнхун Лий заедно с адвокатите си се намира в Ню Йорк, където от четвъртък преговаря за смяната на собствеността на Милан.

Намеренията на Комисо са да закупи 100% от акциите на клуба и да стана едноличен собственик на "росонерите". Именно това е официалното предложение на американеца. По-рано се съобщаваше, че Лий желае да запази дял за себе си. Сега тази информация не се потвърждава.

В същото време журналистът Масимо Марианела твърди, че прехвърлянето на собствеността на Милан е много близо до завършване и косвено доказателство за това е, че Юнхун не е платил нужните 32 милиона евро за увеличаване на капитала. Сега тези пари трябва да се платят от Elliott, а китайският собственик да ги върне на фонда до 10 юли. Ако това не се случи, Elliott ще влезе във владение на Милан от 11 юли. Този отказ за плащане от страна на Лий означава, че в следващите няколко дни ще бъдат подписани документите за съглашението с новия акционер, който най-вероятно ще стане Роко Комисо.

  Сподели
479